Τα βρήκε μπαστούνια άξαφνα το facebook

Τα βρήκε μπαστούνια άξαφνα το facebook και ψάχνει τρόπο να ανασυνταχθεί το συντομότερο, γιατί προβλέπετε να επέλθουν τραγικές συνέπειες στα οικονομικά του

Ήταν μια φοβερή εβδομάδα για το Facebook στην Ινδία, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ινδίας έδωσε το πρώτο μεγάλο πλήγμα στην προσπάθεια του γίγαντα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να προσφέρει την παροχή χαμηλού κόστους ίντερνετ στους φτωχούς, την  περασμένη δευτέρα απαγόρευσε αποτελεσματικά την εφαρμογή Free Basics μετά από μήνες στείρας αντιπαράθεσης.

Τα πράγματα πήγαν στραβά για την πασίγνωστη καπιταλιστική επιχείρηση και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Facebook Marc Andreessen, δημιούργησε σάλο με μια απερίσκεπτη δημοσίευση που φάνηκε να εννοεί πως είναι βρετανική αποικιοκρατία η συγκεκριμένη χώρα, προκαλώντας την δημόσια επίπληξη από τον CEO Mark Zuckerberg.

Η διευθύνων σύμβουλος του Facebook της Ινδίας Kirthiga Reddy ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί και κινείται πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις τελευταίες στιγμές, πριν δηλώσει την οριστική παραίτηση της, είπε ότι βρίσκετε σε μια γλυκόπικρη θέση.

Η Ινδία παραμένει ένας σημαντικός οικονομικός πυλώνας για το Facebook  με περισσότερους από 130 εκατομμύρια συνδρομητές, είναι στην δεύτερη θέση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, και με μια τεράστια δυναμική βάση χρηστών, σχεδόν 1 δισεκατομμύριο χρήστες κινητής τηλεφωνίας, φανταστείτε τα κέρδη από τις διαφημίσεις.

Η αποχώρηση της Reddy είναι το πρώτο σημάδι του τι πρόκειται να επακολούθηση στην εξέλιξη των γεγονότων, λένε οι αναλυτές, αναμένουμε μεγαλύτερη αναδιάταξη των πραγμάτων στο εγγύς μέλλον, λόγω του εξαιρετικού κλονίσματος που δέχτηκε το μεγάλο αφεντικό των social media στην Ασία.

Το Facebook είναι στο αρχικό στάδιο μιας παγκόσμιας καμπύλης ωριμότητας που οι άλλοι, όπως η Microsoft, η Google έχoyn περάσει, είπε ο Prasanto Κ Roy, ένας αναλυτής της υψηλής τεχνολογίας. το δίδαγμα στην προκειμένη περίπτωση είναι η ισχύς της εταιρίας που είναι αρμόδια να συνεργάζεται με την ηγεσία της χώρας και να κατανοεί τις ιδιαιτερότητες με αποτελεσματική συνεργασία με τα κυβερνητικά στελέχη και τους γραφειοκράτες, αν όχι με τους πολιτικούς ηγέτες. Το Facebook έχει αποτύχει παταγωδώς εκεί και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να το κάνουμε αυτό και πάλι.

Το Facebook παραμένει ο τεράστιος πρωτοπόρος παροχής έκδοσης Internet στην Ινδία, ο Roy σημειώνει, με κατ ‘εκτίμηση 60 έως 70 τις εκατό από τα 300 εκατομμύρια χρηστών κινητών τηλεφώνων στο διαδίκτυο κάνουν χρήση δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας για μία από τις δύο εφαρμογές του Facebook: το WhatsApp, και την υπηρεσία μηνυμάτων κειμένου messenger που ανήκουν στο ίδιο το Facebook.

Ο Roy προβλέπει πως το Facebook κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει την συνεργασία με τις τοπικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, να παρέχοντας χαμηλού κόστους υπηρεσίες  που δεν παραβιάζουν την απόφαση, ανακοίνωσε τη δευτέρα.

Στην απαγόρευση (διακρίσεων για υπηρεσίες δεδομένων) ο ρυθμιστής ουσιαστικά είπε ότι οι πάροχοι δεν μπορούν να χρεώνουν διαφορετικές τιμές για τις υπηρεσίες δεδομένων με βάση το περιεχόμενο. Για πρακτικούς λόγους, ανήλθε σε απαγόρευση του free basics, η συγκεκριμένη εφαρμογή την λειτουργούν 19 εκατομμύρια άνθρωποι σε 38 χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο  και προγράμματα όπως αυτό περιορίζουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους χρήστες χωρίς χρέωση.