Τα προτερήματα της μουσικής βελτιώνουν δραστικά

Τα προτερήματα της μουσικής βελτιώνουν δραστικά την υγειά του οργανισμού μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Η μουσική είναι μια μορφή τέχνης, μία κοινωνική ή πολιτιστική δραστηριότητα και θεωρείται ένα υγιές μέσο που κατακρεουργεί τη σιωπή. Η κοινή μονάδα στοιχείων στον αγωνιστικό χώρο της μουσικής, συνήθως είναι ο δυναμικός ρυθμός, και ως εκ τούτου οι ηχητικές ιδιότητες του τόνου που αναπλάθουν την υφή του νου.

1) Βελτιώνει την οπτική και λεκτική ικανότητα.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η μουσική έχει την ιδιότητα να εκπαιδεύει σε μεγάλο μέτρο την νεαρή ηλικία, διεγείρει τον εγκέφαλο του παιδιού σε μία τεράστια ποικιλία, κυρίως στον τρόπο που συμβάλλει στη βελτίωση των λεκτικών, επικοινωνιακών και οπτικών δεξιοτήτων  Μια μελέτη που ελέγχεται από τον παγκόσμιο οργανισμό υγεία για περίπου 6 χρόνια, τα άτομα υπόκειντο σε 1 μήνα  μουσικής καθοδήγησης που περικλείεται με προπόνηση στο ρυθμό, τον τόνο, τη μελωδία, τη φωνή και τις βασικές μουσικές ιδέες, οδηγώντας σε αυξημένη ικανότητα να κατανοήσουν λέξεις και να κάνουν μια υπόθεση για την οποία μέσα τους, δεν τα καταφέρνουν. Θέμα μελέτης ήταν η κακομεταχείριση, η ηλικίες ήταν μεταξύ οκτώ έως έντεκα ετών και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που αφορούσε σε εξωσχολικές κατηγορίες, η μουσική του βοήθησε να αναπτύσσουν υψηλότερο λεκτικό IQ και οπτική ικανότητά, ήταν μεγαλύτερο σε σχέση από εκείνους που δεν μετείχαν στην μελέτη.

2) Κρατάει τον εγκεφάλο υγιέστερο.

Η έρευνα έχει δείξει ότι η μουσική καθοδήγηση με ιδιαίτερη προσοχή από τον ακροατή, όταν την απολαμβάνει, στην ενήλικη ζωή θα διευκολύνει να κρατήσει τον εγκέφαλο υγιή δεδομένου ότι η προσοχή στην μουσική είναι σαν άσκηση του εγκεφάλου, τα θετικά αποτελέσματα θα είναι ορατά άμεσα στην μνήμη και τη νοητική οξύτητα, καθώς γερνούν.

Ακόμη και οι άνθρωποι που έχουν κάποια πρόβλημα τραυματισμού στον εγκέφαλο θα ανακτήσουν μερική ή πλήρη πρόσβαση στις αναμνήσεις (ανάλογα με τη σοβαρότητα) δίνοντας προσοχή στη μουσική, η ακρόαση θα διευκολύνει την επίτευξη στις προηγούμενες αναμνήσεις και μέσα από τα πρότυπα της ιατρικής ειδικότητας θα προσεγγίσουν περισσότερο, λόγω του πραγματικού γεγονότος ο ρυθμός και οι ήχοι της μουσικής κρατάνε μέσα στον πυρήνα του μυαλού για μια παρατεταμένη περίοδο.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η μουσική με ένα γρήγορο τέμπο, υποστηρίζει σημαντικά την λειτουργία να αισθάνονται ευτυχείς, ενώ η μουσική με αργό ρυθμό σε χαμηλή τονικότητα, απλά εξακριβώνετε επιπλέον η δυστυχία στα συναισθήματα.

3) Η μουσική ανακουφίζει από το άγχος.

Η κοινωνιολογική επιστήμη που εξετάζει τα συγκεκριμένα φαινόμενα. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενεργοποιεί το επικλινή πυρήνα του εγκεφάλου,προκαλωντας την απαλλαγή μιας χημικής ουσίας που εκκρίνετε κατά την διάρκεια άγχους και φέρνει σχετικά ισχυρά συναισθήματα ευτυχίας και ευδιαθεσία, ούτως ώστε να ο άνθρωπος να γίνει πραγματικά χαρούμενος.

4) Βελτιώνει την παραγωγικότητα της εργασίας.

Πόσο συχνά έχουμε ακούσει τη δικαιολογία ότι η μουσική μας αποσπά την προσοχή από τη δουλειά μας; Πρόσφατη έρευνα φαίνεται να δείχνει ότι  ακούμε μουσική ενώ εργαζόμαστε έχει πιστωθεί στην θετική αλλαγή της διάθεσης και αυξημένη αντίληψη, καθώς και την βελτίωση  καμπύλης της εκμάθησης.