Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον χρήστη

Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον χρήστη

Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον χρήστη, εξ αρχής έτσι είθισται να γίνεται, λες και είναι πατροπαράδοτο έθιμο.


Με κάποιον τρόπο πρέπει να μοιραστεί το κόστος, ώστε να μην επιβαρύνει μονόπλευρα κάποιον, αλλά ερωτώ, ποια πιστεύουν ότι θα είναι η τροπή στον ελλαδικό χώρο αν εξακολουθήσουν να λειτουργούν κατ’ αυτό τον τρόπο, ενώ τα περισσότερα κινέζικα διαδικτυακά καταστήματα που εμπορεύονται ακριβώς τα ίδια προϊόντα, τα στέλνουν δωρεάν ακόμη και για 1 ευρώ.

Είναι πολύ απλό, ο κόσμος θα στραφεί αποκλειστικά στα κινέζικα e-shops για πολλούς και διάφορους λόγους, η τιμή είναι στο ένα τρίτο εν συγκρίσει με τα δικά μας, το κουφό της υπόθεσης είναι ότι και οι έλληνες καταστηματάρχες προμηθεύονται τα εμπορεύματά τους, από αυτούς, είναι ακριβώς η ίδια ποιότητα χωρίς να διαφέρουν στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Θα μου πείτε και οι Έλληνες πώς θα ζήσουν, θα γίνουν κλέφτες; πριν ανοίξεις το μαγαζί σου δεν αναλογίστηκες πως υπάρχει εξαιρετικά μεγάλος ανταγωνισμός και διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια στο χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου; ή μήπως πίστεψες πως αυτοί οι μεγάλοι οικονομικοί κολοσσοί θα επιτρέψουν να χαθεί έστω και 1 πεντά-ευρώ, κάνοντας πίσω για να εξυπηρετήσουν τα δικά σου συμφέροντα.

Το κυριότερο που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι, από τη στιγμή που ρίχνεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για επένδυση, γιατί δεν έκανες εκ των προτέρων μία μελέτη για να ερευνήσεις την υπάρχουσα δεδομένη κατάσταση και εφόσον διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις από τα έσοδα που θα αποκομίσεις, για να πληρώσεις τα δικά σου πάγια έξοδα, να γίνει αποτρεπτική αιτία, να μην πάνε στο βρόντο οι πολύτιμες οικονομίες σου.

Μπορεί να είναι επιπολαιότητα της στιγμής αλλά πιθανόν δεν είσαι ανήλικος και δεν έχεις κηδεμόνα να σε καθοδηγεί μήπως και κάνεις λάθος, είναι αρρωστημένη σκέψη να θεωρείς τον κόσμο κουτό και ότι πρέπει να στηρίξει την ελληνική οικονομία ξοδεύοντας πολλαπλάσιο κόστος για να αποκτήσει ένα αντικείμενο, ενώ την ίδια ώρα μπορεί να το βρει σε άλλο e-shop απλά σερφάροντας στο internet.

Πριν λίγες μέρες αγόρασα για 40 ευρώ από κίνα και τα ίδια προϊόντα παρατήρησα στην ελλάδα ότι θα μου κόστιζαν 120 ευρώ, λοιπόν γράφει στο μέτωπό μου πουθενά μακάκας; όσο καλοπροαίρετος και να θέλει να είναι κάποιος μαζί σας, δεν παύει να κοιτάει πώς θα τα φέρει βόλτα, έγινε επανεκκίνηση στην ζωή όλων και μετατράπηκαν τα όνειρα σε εφιάλτες, πέρασαν εκείνες οι καλές εποχές που σπαταλούσε ο κόσμος τα χρήματα του σαν να είναι μαρουλόφυλλα.

Θέλω να τονίσω, πως υπάρχουν και αξιόλογες προσπάθειες που επιδεικνύουν σοβαρότητα και συνέπεια, για να μην φύγει ο πελάτης δυσαρεστημένος από το μαγαζί τους, είναι χρέος μας να επιδεικνύουμε τα του καίσαρα τω καίσαρι, όσοι λειτουργούν με γνώμονα την τιμιότητα απέναντι στον καταναλωτή θα δικαιωθούν, γιατί η καλύτερη διαφήμιση είναι η δουλειά τους. και θα μεταφερθεί από στόμα σε στόμα ότι ετούτος είναι αληθινός επαγγελματίας και έχει ως μόνο σκοπό να χαροποιεί ανθρώπους.