Σταμάτησα το vape γιατί με κούρασε, μου ανέφερε

Σταμάτησα το vape γιατί με κούρασε, μου ανέφερε

Σταμάτησα το vape γιατί με κούρασε, μου ανέφερε ένας κύριος, μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση που είχα μαζί του, εφ όλης της ύλης.


Ο άνθρωπος ήθελε να μου επισημάνει, από τις πολλές λεπτομέρειες που έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στον επισκευάσιμο ατμοποιητή, γιατί μόνο αυτό χρησιμοποιούσε καθαρό λόγο ικανοποίησης, μετά από ένα χρόνο συνεχούς χρήσης έφτασε στο αμήν, δεν άντεξε την ταλαιπωρία, η πολύπλοκη διαδικασία που καλούνταν να ανταπεξέλθει σε ανύποπτες στιγμές που καιγόταν η αντίσταση ενώ βρισκόταν σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να προβεί σε αντικατάσταση, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τον ρώτησα με απορία, γιατί μου γεννήθηκαν διάφορα ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι, είναι δυνατόν με την πρώτη δυσκολία να εγκαταλείπεις μία συνήθεια που σε βοήθησε να απαλλαγείς οριστικά από το τσιγάρο μέχρι εκείνη τη στιγμή; μου εξήγησε πως μπορεί να συνηγορούν όλα υπέρ του vaping, από το οικονομικό ζήτημα έως την βελτίωση της υγείας μου, αλλά η κοπιαστική διεργασία δεν μου άφησε περιθώρια να μείνω έστω και μία μέρα ξέγνοιαστος από την σκοτούρα που με έβαζε συνεχώς.

Δεν προσπάθησα ούτε ένα λεπτό να του κάνω πλύση εγκεφάλου μήπως και ξαναγυρίσει στο άτμισμα, άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος μου, μπορεί να βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο κάποιο άνθρωπο που χρειαστεί μία συμβουλή για λεπτομέρειες αλλά δεν μπαίνω ποτέ στη διαδικασία να εξασκήσω επιρροή επάνω του, με διάφορα τεχνάσματα για να αντιστρέψω την απόφαση του, είναι ενάντια στις αρχές και τα πιστεύω μου. αφού έτσι θέλησε έχει καλώς.

Έτσι πως μου περιέγραψε την κατάσταση, διαπιστώνω κατά καιρούς ότι παρόμοια ζητήματα απασχολούν και διάφορους άλλους συνατμιστές, δεν κρύβω πως και εγώ έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση ενώ βρισκόμουν σε εξωτερικό χώρο, μακριά από το σπίτι μου, που δεν είχα πρόσβαση στα εργαλεία, στον εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά, να μου προκαλεί μία δυσφορία το γεγονός διότι είχα ξεμείνει και δεν υπήρχε άλλη λύση, όμως είναι επιλογή μου να μην θέλω να επιστρέψω πίσω στο κάπνισμα.

Ο καθένας είναι ελεύθερος στην ζωή του, να ακολουθήσει όποιο δρόμο θέλει, αφού έτσι κι αλλιώς το κόστος θα χρεωθεί προσωπικά σ’αυτόν, εάν δεν κάνεις μία ενασχόληση με ευχαρίστηση, θεωρώ αδιανόητο να προσπαθείς να επιβάλεις στον εαυτό σου να συνεχίσει, η δυσανασχέτηση που θα αισθανθείς μόνο δυσφορία θα προκαλέσει και καθόλου απόλαυση.

Μου λέει στο τέλος πως ξεκίνησε το κάπνισμα και άναψε ένα μπροστά μου, εκείνη τη στιγμή επειδή αισθάνθηκα ότι με προκαλεί να σχολιάσω την κίνησή του, δεν άντεξα και αποχώρησα  διακριτικά για να μην φανώ αγενής.