Περίπου το 30% του σινικού τείχους έχει εξαφανιστεί

Περίπου το 30% του σινικού τείχους έχει εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς συμβάλανε σε αυτό οι δυσμενείς φυσικές συνθήκες και οι απερίσκεπτες ανθρώπινες δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένων το κλέψιμο τούβλων για να χτίσουν τα σπίτια τους, διάβρωση της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.
Το Σινικό Τείχος δεν είναι μια ενιαία αδιάσπαστη δομή, αλλά εκτείνεται για χιλιάδες χιλιόμετρα σε τμήματα, από το Shanhaiguan στην ανατολική ακτή για να φτάσει στο Jiayuguan στην άκρη της ερήμου Γκόμπι.

Σε ένα μέρος που είναι τόσο κακοποιημένο, οι εκτιμήσεις για το συνολικό του μήκος κυμαίνεται από 9.000 έως 21.000 χιλιόμετρα (5.600 έως 13.000 μίλια), ανάλογα με το αν συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα που λείπουν. Παρά το μήκος του δεν είναι, όπως υποστηρίζεται μερικές φορές, ορατό από το διάστημα.

Η κατασκευή ξεκίνησε για πρώτη φορά τον τρίτο αιώνα π.Χ., αλλά σχεδόν 6.300 χιλιόμετρα χτίστηκαν κατά την δυναστεία των Μινγκ το 1368-1644, συμπεριλαμβανομένων και τους τομείς βόρεια της πρωτεύουσας του Πεκίνου.

Από αυτά, 1.962 χιλιόμετρα έχουν εξαφανιστεί στο πέρασμα των αιώνων, το Πεκίνο Times ανέφερε.
Μερικά σημεία αλλοιωθήκαν εξαιρετικά , ενώ τα φυτά που αναπτύσσονται στους τοίχους έχουν επιταχύνει την αποσύνθεση, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη μια έρευνα πέρυσι για το συγκεκριμένο μνημείο. Ακόμα κι αν κάποια από τα τείχη είναι χτισμένα από τούβλα και πέτρες, δεν μπορεί να αντέξει την πολυετή έκθεση στον άνεμο και τη βροχή.

Πολλοί πύργοι γίνονται όλο και πιο επισφαλής και μπορεί να καταρρεύσουν σε μια ενιαία θύελλα ή βροχή το καλοκαίρι. Ο τουρισμός και οι δραστηριότητες των τοπικών κατοίκων, επίσης,  καταστρέφουν το μεγαλύτερο ανθρώπινο κατασκεύασμα στον κόσμο.

Φτωχοί χωρικοί στην Lulong  βόρεια στην επαρχία του Χεμπέι χρησιμοποιούσαν αποκολλώντας  παχιά γκρι τούβλα από ένα τμήμα του τείχους στο χωριό τους για να χτίσουν τα σπίτια, και πλάκες χαραγμένες με κινεζικούς χαρακτήρες πωλήθηκαν για 30 γιουάν (5 δολαρια) η κάθε μία από κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με κινέζικους κανονισμούς, οι άνθρωποι που παίρνουν τα τούβλα από το σινικό τείχος μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο έως 5.000 γιουάν.

Αλλά δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη οργάνωση ή κρατική υπηρεσία για την επιβολή των κανόνων. Οι βλάβες θα μπορούσαν να αναφερθούν μόνο στις ανώτερες αρχές και είναι δύσκολο να λυθεί όταν συνέβη στα σύνορα των δύο επαρχιών, είπε ο Jia Hailin, αξιωματούχος στον τομέα πολιτιστικών κειμηλίων για την προστασία του Hebei, σύμφωνα με την έκθεση.