Παράλογες απαιτήσεις με εξωθούν

Παράλογες απαιτήσεις με εξωθούν

Παράλογες απαιτήσεις με εξωθούν να γίνομαι επιφυλακτικός σε ορισμένους γιατί κάηκα στον χυλό και τώρα φυσάω το γιαούρτι.


Ενώ έχω αναφέρει επανειλημμένα στο chat του ηλεκτρονικότσιγάρο.com πως οι απαντήσεις για επίλυση έκτακτων θεμάτων προς τους χρήστες θα δίνονται αποκλειστικά μόνο εκεί, υπάρχουν κάποιοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω των κοινωνικών δικτύων της σελίδας, κάτι το οποίο με βρίσκει αντίθετο, διότι εκεί είναι χώρος καθαρά αναδημοσίευσης των αναρτήσεων του site.

Όμως οι καινούργιοι δεν γνωρίζουν τις προϋποθέσεις, άρα δικαιολογούνται εν μέρει για πρώτη φορά, δεν είμαι ανθρωποφάγος, ούτε σκοπεύω να επιπλήξω οποιονδήποτε παρακούσει τις εκκλήσεις μου, με μορφή αυστηρή τιμωρίας, αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι, με στενοχωρεί που θα δυσαρεστήσω μια μικρή μερίδα χρηστών που γίνονται επίμονοι, απαιτώντας βοήθεια εδώ και τώρα.

Κατανοώ την στιγμή που ο άλλος καίγεται, υπάρχει και η εναλλακτική μέθοδος που ονομάζεται υπομονή, φανταστείτε ότι ο πελάτης αγοράζει ένα αντικείμενο από ένα μαγαζί και απαιτεί να τον εξυπηρετήσουν αλλού, η προθυμία μου ξεπέρνα αυτήν την αντίληψη και επανέρχομαι στην προσφορά ανιδιοτελούς εξυπηρέτησης.

Ένας κύριος μου ζήτησε το τηλέφωνο μου για να με συμβουλευτεί πριν την αγορά προϊόντων, δεν αρνήθηκα, το αξιοπερίεργο τις κατάστασης ήταν, ο άνθρωπος δεν είχε την παραμικρή ιδέα τι εστί άτμισμα, εγώ απ’ την μεριά καλούμουν να εξηγήσω μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα πάντα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως καταλαβαίνετε είναι φύση αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οπότε αρκέστηκε απλά, αρχικά να τον κατατοπίσω και έπειτα αν χρειαστεί γνώμη να με ξανά καλέσει, η λανθασμένη λογική του, με κάνει να σκεφτώ πως πιθανόν να υποπέσει σε σφάλμα χρήσης των συσκευών του, λόγω άγνοιας, και στην πορεία να ζητάει τα ρέστα από εμένα, μετά πιασ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το όλα θα συνηγορούν εναντίον μου, άντε εσύ μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Οι καλές οι εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους, έτυχε να βρεθώ σε δύσκολη θέση, εξαιτίας παρόμοιων περιστατικών, η λανθασμένη συμπεριφορά οδηγεί το συνάνθρωπο μας να λάβει μέτρα για να αποσοβήσει τέτοια ενδεχόμενα.

Η άποψη μου παραμένει η ίδια, κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό, υποχρεούμαι να βοηθώ στα πλαίσια της ευγενούς συμπεριφοράς, όσοι το εκτιμήσουν έχει καλώς, διαφορετικά δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω.