Οι μαθητές του μουσουλμανικού πανεπιστήμιου Aligarh UMA

Οι μαθητές του μουσουλμανικού πανεπιστήμιου Aligarh UMA, σήμερα ξεκινήσαν μια πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην υποτιθέμενη αστυνομική υπερβολή στην πανεπιστημιούπολη  Jawaharlal Nehru (JNU), ακόμη, έκφρασαν την απέχθεια τους, απέναντι στην τρομολαγνεία που βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος στο πρόσωπο τους, καταδικάζοντας με αντι-ρατσιστικα συνθήματα κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Κρατώντας πλακάτ, οι διαδηλωτές αναφώνησαν διάφορα συνθήματα και αργότερα έστειλαν ένα υπόμνημα προς τον πρόεδρο απαιτώντας να ερευνήσει τον ρόλο της Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS)  η οποία θεωρείτε κατά πολλούς μια συνδεδεμένη οργάνωση στην υποδαύλιση του προβλήματος σε διάφορα πανεπιστήμια της Ινδίας.

Ο πρόεδρος της ένωσης του Αραβικού συλλόγου εκπαιδευτικών  καθηγητής Mujahid Beg αναφέρουν ότι ήταν πίσω από την κοινότητα JNU  την ώρα της διαδήλωσης.

Ο γενικός γραμματέας της ένωσης τις Αραβικής ένωσης υπαλλήλων Shamim Akhtar, σε δήλωσή του, είπε: Είμαστε ενάντια σε αυτές τις λανθασμένες τακτικές και αποδοκίμασε έντονα τα αντι-εθνικά συνθήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας, αλλά το ερώτημα είναι,  η αστυνομία αν έχει διερευνήσει σχετικά με την ταυτότητα των ατόμων που έθεσαν αυτά τα συνθήματα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων ότι αυτά τα συνθήματα ήταν ενορχηστρωμένα ή απλώς είχαν σκοπό να δυσφημίσουν τους ηγέτες. Απαιτούμε ισχυρή δράση εναντίον όποιος είχε εμπλακεί σε αυτό το θέμα, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις.

Οι διαδηλωτές ισχυρίστηκαν ότι υπάρχουν σοβαρές κατηγορίες για την στάση εναντίον των φοιτητών JNU, η αστυνομία του Νέο Δελχί  παίζει με την φωτιά θέτοντας σε πλήρη περιφρόνηση τους ανθρώπους διαπράττοντας ανεπανόρθωτη ζημιά και προκαλούν τον κοινωνικό ιστό της χώρας.