Οι δηλητηριασεις σχετίζονται ως επί το πλείστον

Οι δηλητηριασεις σχετίζονται ως επί το πλείστον

Οι δηλητηριασεις σχετίζονται ως επί το πλείστον μόνο με μικρά παιδιά και εφήβους, που θεωρούνται κατά κόρον ως τυχαία γεγονότα.

Που μπορεί να προέρχεται από κατά λάθος κατάποση, αναθυμιάσεις ή να έχουν πέσει μέσα στα τρόφιμα υγρά αναπλήρωσης και έπειτα να φαγωθούν, η κυριότερη αιτία που εμπλέκεται εδώ είναι η απροσεξία και η κακή φύλαξη από τους κηδεμόνες προς τους ανήλικους.

Το Κέντρο προϊόντων καπνού στο γραφείο τροφίμων και φαρμάκων στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι μεταξύ του 2008 και τις αρχές του 2012 καταγράφηκαν 47 περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών που συνδέθηκαν με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, οκτώ από αυτές τις υποθέσεις θεωρήθηκαν σοβαρές .

Υπάρχουν άλλες δύο σπάνιες καταγεγραμμένες περιπτώσεις που είχαν συμβεί κατά το παρελθόν στην αμερική, στην πρώτη υπήρξε θάνατος ενός βρέφους που πνίγηκε από το υγρό και η δεύτερη  πρόκληση εγκαυμάτων από έκρηξη δοχείου φθηνού ατμοποιητή.

Σε κέντρο δηλητηριάσεων που προσφέρει υπηρεσίες με ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές, καταγράφηκαν κλήσεις που αναφέρουν προβλήματα με τα μάτια και το δέρμα, αυτές οι περιπτώσεις συνέβησαν τόσο σε ενήλικες όσο και μικρά παιδιά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των κλήσεων δηλητηριάσεων που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αυξήθηκαν μεταξύ του 2010 και του 2014. Έτσι, οι παρενέργειες των ηλεκτρονικών τσιγάρων αντιπροσωπεύουν πλέον το 42% όλων των περιπτώσεων, σε σύγκριση με αυτό που ήταν πριν

Το δημόσιο γραφείο δηλητηριάσεων στην Καλιφόρνια κατέγραψε 35 ατυχήματα από επαφή με τα eliquids μεταξύ 2010-2012,. 14 από αυτές αφορούσαν σε αμέλεια του παιδιού, και 25 από απλή επαφή.