Ο Πρωθυπουργός του Νεπάλ KP Sharma Oli

Ο Πρωθυπουργός του Νεπάλ KP Sharma Oli είπε σήμερα την παρθενική του επίσκεψη στην Ινδία αυτή την εβδομάδα έχει ως στόχο να φέρει τους διμερείς δεσμούς και πάλι στο προσκήνιο με την εκκαθάριση παρεξηγήσεων.
Υπήρχαν κάποιες παρεξήγησης στις σχέσεις με τη γείτονα χώρα (Ινδία) και πρέπει να διορθώσουμε την παρεξήγηση φέρνοντας πίσω τις σχέσεις μας σε καλό δρόμο. Γι ‘αυτό  επισκέφθηκα την Ινδία,  ο Όλι δήλωσε πριν από οκτώ ήμερες την επίσκεψή του στην Ινδία αρχής γενομένης στις 19 Φεβρουαρίου.

Η πολύ-αναμενόμενη επίσκεψη του κ Oli στην Ινδία μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Narendra, έρχεται να αποκαταστησει τις εξοντωτικές διαμαρτυρίες και τον αποκλεισμό τους, που είχαν κλονίσει τις διμερείς σχέσεις.

Η επίσκεψή μου στην Ινδία έχει ως στόχο την ομαλοποίηση του παρελθόντος που βρισκεται σε δύσκολη κατάσταση, αλλά και για την περαιτέρω προώθηση των πανάρχαιων δεσμων αναμεσα μας, είπε ο κ Όλι στην ομιλία του στη Διεθνή Διάσκεψη της Ασίας Πολιτικών Κομμάτων (ICAPP) σε ειδική ημερίδα με θέμα« την δημοκρατική μετάβαση του Νεπάλ.

Το έτος 2015 παρέμεινε ένα ορόσημο στην ιστορία μας καθώς ήμασταν σε θέση να διαδώσουμε  το νέο Σύνταγμα, παρά τη δυσκολία που αντιμετωπίσανε οι άνθρωποι επί πέντε μήνες λόγω του   βίου αποκλεισμού στα νότια σύνορα της χώρας, ακόμα και μετά απ’ αυτο πάσχουν από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την χώρα δέκα μήνες πριν, είπε ο κ Όλι.

Το νέο Σύνταγμα ψηφίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015 χωρίς αποκλεισμούς με δημοκρατικές συνθήκες, δεδομένου ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός δημοκρατικού συντάγματος, συμπεριλαμβανομένων την εγγύηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητη δικαιοσύνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

Το Σύνταγμα εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία με 85 τις εκατό της συντακτικής συνέλευσης, πρόσθεσε. ο Madhesis λέει ότι το νέο σύνταγμα δεν αφήνει τις πολιτικά περιθωριοποιημένες επτά επαρχίες στην μοίρα τους διαιρώντας τη χώρα.

Ο κ Όλι είπε ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει την πολιτική του διαλόγου, της ενότητας και της συναίνεσης μεταξύ όλων των πολιτικών κομμάτων και δίνει έμφαση στην περίπτωση ορισμένων απαιτήσεων και παράπονα από κάποιες ομάδες