Ο αποπροσανατολισμός αποσυντονίζει τις ενέργειες

Ο αποπροσανατολισμός αποσυντονίζει τις ενέργειες

Ο αποπροσανατολισμός αποσυντονίζει τις ενέργειες μετάδοσης έγκυρων πληροφοριών που απαιτεί ο ορθολογισμός.

Η χρήση τους είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη από την επιστημονική, πολιτική, οικονομική, ψυχολογική, κοινωνιολογική και ιδεολογικής πλευράς.

Με δεδομένη την αμφιλεγόμενη φύση του vaping,  θα πρέπει οι πάροχοι ιατρικής περίθαλψης να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτή τη νέα πρόκληση, οι ειδήμονες της υγείας θα πρέπει να εξοικειωθούν περισσότερο με την υπάρχουσα βιβλιογραφία σχετικά με το άτμισμα και ειδικά με την επιστημονική βιβλιογραφία.

Μια αναζήτηση της πιο πρόσφατης βιβλιογραφίας χρησιμοποιώντας την βάση δεδομένων που χρονολογείται από το 2008, και με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων ως λέξεις-κλειδιά, απέδωσε συνολικά 66 εξαιρετικά σχετικά άρθρα. Τα άρθρα αυτά ασχολούνται κατά κύριο λόγο με έρευνες καταναλωτών που βασίζονται σε σχετικά προσωπικές απόψεις για το ατμίσμα.

Διερευνάτε αρκετά χρόνια, η περιεκτικότητα νικοτίνης σε κλινικές φαρμακολογικές και φυσιολογικές μελέτες για τις επιπτώσεις της οξείας ατμίσματος. Σε σύγκριση με τις επιπτώσεις του καπνίσματος, η ελάχιστη διαθέσιμη βιβλιογραφία δείχνει ότι vaping θα μπορούσε να παρέχει μια μείωση της βλάβης σαν εναλλακτική λύση στο κάπνισμα και ένα πιθανό μέσο για τη διακοπή του καπνίσματος, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό όπως και άλλα υποκατάστατα θεραπείας νικοτίνης.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν το vaping θα μειώσει ή θα αυξήσει τον εθισμό στη νικοτίνη. Είναι προφανές ότι οι πιο αυστηρές έρευνες των οξέων μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στην υγεία του ατμίσματος απαιτούν για την εξακρίβωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας αυτών των συσκευών πολυετή περίοδο,

Μόνο τότε θα είναι η ιατρική κοινότητα σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς με παράλληλα πειράματα σύγκρισης των επιδράσεων καρδιοπνευμονικής του vaping και του καπνίσματος.

πηγή National Center for Biotechnology Information