Μοιραζόμαστε μια πεποίθηση ότι ο φιλόσοφος

Μοιραζόμαστε μια πεποίθηση ότι ο φιλόσοφος δεν ειναι επιστήμονας και δεν έχει την παραμικρή ιδέα πώς η συνείδηση είναι ο αχώριστος σύντροφος της ελεύθερης βούλησης,

Ο εγκέφαλος αναδύεται σαν ένα τεκμαρτό υλικό, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς πως να γνωρίζει την ύπαρξη του, χωρίς να χρειάζεται κάποια σκέψη, είναι σαν να αναβοσβήνει ένα λαμπάκι στο σκοτάδι και να απαιτεί την ικανότητα να αποφασίσει να σκέφτεται την επόμενη στιγμή

Ο νους μοιάζει σαν ένα πρόγραμμα σκακιού ενός υπολογιστή, τα σημερινά pc είναι πιο ισχυρά
και διαφέρουν τελείως απ’ τον άβακα , είναι δύσκολο να εξουσιαστούν υπακούοντας σε πιο περίπλοκους αλγόριθμους για να παίζεις μαζί του σε απίστευτες ταχύτητες.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η επιστήμη μυστηριωδώς θα κατακτήσει την ένδοξη μέρα που θα ανακαλύψουν το μυστικό της συνείδησης. για παράδειγμα, νομίζουν ότι το μυστήριο μπορεί να αποδοθεί σε μια βαθύτερη κατανόηση της κβαντικής μηχανικής.

Παρά το γεγονός ότι το DNA μας είναι σχεδόν ταυτόσημο με εκείνο του χιμπατζή, δεν υπάρχει τρόπος κανείς για να διδάξει λογισμό σε ένα χιμπατζή, ή ακόμα και να τον κάνουν να κατανοήσει την τετραγωνική ρίζα του 2.