Κάτω απ’ τον ίσκιο στάθηκα να ξαποστάσω

Κάτω απ' τον ίσκιο στάθηκα να ξαποστάσω

Κάτω απ’ τον ίσκιο στάθηκα να ξαποστάσω και να σου άξαφνα πετιέται μια δεσποινίς με ένα e-cig.

Στην αρχή θεώρησα πως ήτανε ο ρόμποκοπ, λόγω της εμβληματικής φυσιογνωμίας, σε συνδυασμό με το μηχάνημα, αλλά σύντομα διέκρινα πως είχε καημό μεγάλο και άτμιζε για να ξεσκάσει λιγάκι από την στενοχώρια της, αναφώνησε με σπαραγμό αχ, δεν άντεξα και την ρώτησα τι έχει, μου εξήγησε πως το τσιγάρο της προκαλούσε κρίσης πανικού και έφτασε στα όρια της απελπισίας, διότι δεν μπορούσε να διακόψει το κάπνισμα.

Είναι μόλις 26 χρονών σαν τα κρύα τα νερά, έσφιζε όλο ζωή, απευθύνθηκε σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους και έπειτα από 3 χρόνια ταλαιπώριας οι γιατροί διέγνωσαν ορθά, ότι ένοχος της όλης κατάστασης είναι το smoking, δεν μου έκανε εντύπωση το γεγονός επειδή έτυχε να υποπέσει στην αντίληψη μου ξανά πριν λίγο καιρό από ένα άλλο συνάνθρωπο μας.

Η κοπέλα μου είπε, πως έγινε αφόρητη η πίεση που ασκούσε επάνω της ο καπνός, ενώ την παρακολουθούσαν οι ειδικοί για αρκετά μεγάλο διάστημα αργοπόρησαν να διαπιστώσουν την αιτία του κακού, εκτός των άλλων αυτό μεταφράζεται σε οικονομικά έξοδα, άσχετα αν είχε χρήματα ή όχι, όλους μανά μας γέννησε. υπάρχει μία και μόνη οδός για να αποτρέψει το πρόβλημα, να αποστασιοποιηθεί τελείως από την κακή συνήθεια για να γλιτώσει οριστικά.

Εδώ και τέσσερις μήνες, άρχισε αποκλειστικά και μόνο να ατμίζει, η διαφορά που ένιωσε ήταν απίστευτη, δεν είχε κανένα λόγο να υπερβάλει άλλωστε δεν της ανέφερα καθόλου ότι σχετίζομαι με το αντικείμενο, για να μην θεωρήσει πως είμαι βαλτός ή προσπαθώ να την περιγελάσω, σκοπεύει να φτάσει τα υγρά στο 0mg τις επόμενες εβδομάδες, αυτήν την στιγμή είναι πολύ χαμηλά σε περιεκτικότητα και πιστεύω θα επιτευχθεί ο στόχος αν δεν προκύψει κάτι συνταραχτικό.

Στο τέλος της είπα από που κρατάει η σκούφια μου και ποιος είμαι, έμεινε έκπληκτη με αυτή την σύμπτωση, της ζήτησα αν μου επιτρέπει να μεταφέρω την ιστορία της σε γραπτό κείμενο το οποίο θα δημοσίευα στο www.ηλεκτρονικότσιγάρο.com, εν τέλει μου έδωσε την συγκατάθεση να προβώ σε τούτη την κίνηση, το μικρό της όνομα είναι Μαρία, όμως δεν μπορώ να βάλω το επίθετο της, διότι ίσως κάποιοι να διακωμωδήσουν την περιπέτεια της και θα την έφερνε σε δύσκολη θέση, κάτι το οποίο με βρίσκει σύμφωνο.

Αναφορικά με τα ψυχολογικά αίτια που προκαλεί το κάπνισμα, θα επεκταθώ κάποια στιγμή εκτενώς με έγκυρα στοιχεία για να διαφωτίσω το αγαπητό κοινό μου, δεν θέλω να βιαστώ χωρίς να είμαι πλήρης με τις πήγες που θα σας παραθέσω, ούτως ώστε να έχουν κάποια βάσει τα λεγόμενα μου.