Η επίδραση στη λειτουργία των πνευμόνων

Η επίδραση στη λειτουργία των πνευμόνων

Η επίδραση στη λειτουργία των πνευμόνων και γενικά του αναπνευστικού συστήματος, δεν έχει αποσαφηνιστεί με ακρίβεια μέχρι στιγμής.

Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί είναι περιορισμένα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία και την κατάσταση των πνευμόνων, οι αναφορές στο επίπεδο τοξινών από τις εκπομπές αερίων είναι ασυνεπής. οι επίπτώσεις σε ασθένειες όπως το άσθμα και άλλες αναπνευστικές ασθένειες είναι άγνωστες.

Οι άμεσες παρενέργειες των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι ότι μετά από 5 λεπτά χρήσης, η λειτουργία των πνευμόνων αυξάνει σημαντικά την αντίσταση στη ροή του αέρα. αυτή η αντίσταση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο αναπνευστικό σύστημα, οι βραχυπρόθεσμες φυσιολογικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό.

Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών αρρυθμιών και υπέρταση που μπορεί να εμφανιστούν σε ορισμένους χρήστες, ειδικά εκείνοι που πάσχουν από αθηροσκλήρωση ή άλλους παράγοντες καρδιαγγειακού, έχει επίσης σημαντικό κίνδυνο εμφάνισης οξέος στεφανιαίου συνδρόμου.

Οι περισσότερες από τις τεκμηριωμένες περιπτώσεις, περιγράφονται ως πιθανές παρενέργειες λόγω υπερβολικής καταχρήσεις των  e-cigs και συνάμα η αλόγιστη κατανάλωση υγρών αναπλήρωσης από τους μανιακούς ατμιστές. σε φυσιολογικά πλαίσια ελαχιστοποιούνται κατά πολύ.

Ακόμη και αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αναμένεται να παράγουν λιγότερο επικίνδυνες ουσίες από ότι τα παραδοσιακά, μερικές μελέτες υποστηρίζουν την ιδέα ότι η αύξηση του κινδύνου της  καρδιαγγειακής νόσου είναι εξαιρετικά υποτιμημένη, μία έρευνα του 2015 έδειξε πως αν συντρέχουν λόγοι ασθένειας μπορεί να προκαλέσουν οξεία πνευμονική νόσο .