Επιλογή δασκάλου στο πιάνο, ποιές ιδιαιτερότητες

Επιλογή δασκάλου στο πιάνο, ποιές ιδιαιτερότητες πρέπει να προσέξουμε για να γλιτώσουμε περιττά έξοδα και πολύτιμο χρόνο.

Αν το όργανο της επιλογής σας είναι το πιάνο, τότε μάλλον θα πρέπει να αναζητήσετε ένα δάσκαλο πιάνου που μπορεί να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τους στόχους σας. Είτε είστε φοιτητής, αρχάριος ή προχωρημένος απαιτείτε δίπλα σας η παρουσία ενός εξειδικευμένου προσώπου που θα σας καθοδηγήσει με συνέπεια,  θα σας βοηθήσει εκπληκτικά να βελτιώσετε το παίξιμο σας. Διαφορετικοί μαθητές έχουν διαφορετικά κριτήρια για την επιλογή. ελέγξτε σχολαστικά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε κίνηση για να μην σας κοστίσει ακριβά χωρίς να πάρετε τα κατάλληλα εφόδια.

Η τοποθεσία.

Όταν επιλέγετε ένα δάσκαλο, πρέπει να δούμε αρχικά αν είναι πραγματικά προσιτό το μέρος και σε κοντινή απόσταση για να πηγαινοέρχεστε σε τακτική βάση, δηλαδή, η θέση που θα σας παραδίδει μαθήματα να βολεύει για να μην ξοδεύεστε άσκοπα Είναι κατάλληλο αν ο δάσκαλός σας μένει κοντά. Αλλά είναι αναγκαίο να κοιτάξουμε και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να σημαντική για εσάς, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε την επιλογή ενός δασκάλου που ζει σε κοντινή απόσταση από το σπίτι σας, αν συμβεί αυτό, στη συνέχεια, ελέγξτε για να δείτε αν ο τόπος που θα πρέπει να ταξιδέψετε είναι υποφερτός οικονομικά σε εβδομαδιαία βάση μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας. Εάν χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο, δεν θα πρέπει να σπαταλάτε το χρόνο κολλώντας στην κίνηση. Να θυμάστε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, θα μπορούσατε τις ώρες που χάνετε στην διαδρομή να τις αφιερώνατε στην εξάσκηση στο πιάνο.

Ομαδικά ή ιδιωτικά.

Αυτή είναι μια συνεχής συζήτηση μεταξύ των ανθρώπων, αλλά το γεγονός παραμένει ότι κάθε άτομο έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις. τα ομαδικά μαθήματα έχουν τα πλεονεκτήματά τους, όπως η εκμάθηση πώς να παίξει με άλλους σε συγχρονισμό ή να είναι σε θέση να δικτυωθεί με άλλους εκκολαπτόμενους μουσικούς σε τακτική βάση, και φυσικά, χαμηλότερα δίδακτρα. Τα ιδιαίτερα μαθήματα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να παρέχει ένα πιο ευέλικτο χρονοδιάγραμμα και θα είστε σε θέση να μάθει στο δικό του ρυθμό. ώστε να καθορίσει την πραγματική πρόοδο γιατί μπορεί να βρίσκετε αρκετά πίσω, έτσι αυτός που τον επιβλέπει να παρατηρεί άμεσα σε ποιο στάδιο είναι η κατάρτισή του.

Αμοιβές

Επιλέγοντας ένα δάσκαλο πρέπει επίσης να σχεδιάσουμε τον προϋπολογισμό μας,  θα ήταν ανώφελο να ξεπερνάει τις οικονομικές μας δυνατότητες, για να μην βρεθείτε σε σημείο να σπάσετε καμία τράπεζα, ακόμη και αν ο δάσκαλός σας είναι ο καλύτερος. έχετε και άλλες χρηματοοικονομικές δεσμεύσεις και λογαριασμούς για να πληρώσετε, έτσι θα πρέπει να συμβαδίζει ο προϋπολογισμός μας για τα τέλη του δασκάλου. Να θυμάστε στο πιάνο σας θα πρέπει να αγοράζετε τακτικά, παρτιτούρες και άλλα υλικά που θα προστεθούν στα συναφή έξοδα. Όποτε θα πρέπει  να κάνουμε μία σούμα του κόστους συνυπολογίζοντας όλα τα έξοδα και στη συνέχεια να καταλήξουμε σε ένα τελικό ποσό στο οποίο θα πρέπει να βρούμε μαθήματα πιάνου. Ερευνάμε καλά πριν να καταλήξουμε σε ένα τελικό ποσό. θα υπάρξουν μικρές διαφορές στα ποσοστά, αλλά προσέξτε όποιος είναι πάρα πολύ φθηνός ή πολύ υπερβολικό, ίσως εκεί να κρύβονται παγίδες. Μπορείτε να πάρετε συμβουλές σχετικά με το θέμα αυτό από μουσικές ακαδημίες και τα πανεπιστήμια, ή ακόμα και από άλλους μαθητές.