Έως το 2015 οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες

Έως το 2015 οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες

Έως το 2015 οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τη χρήση του e-τσιγάρων παραμένουν ασαφείς.

Οι μακροπρόθεσμες μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων μετά από χρόνια έκθεση δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες. Είναι άγνωστο εάν οι αρνητικές τους συνέπειες σε ανθρώπους που είναι άρρωστοι από καρκίνο επιβαρύνει περαιτέρω την υγεία τους με απτά αποτελέσματα.

Οι πιο συχνά αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι λιγότερο επιβλαβές σε σχέση με το κάπνισμα, τουναντίον μειώθηκαν οι παρενέργειες όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχας, μειωμένη έκκριση του σάλιου, σημαντική μείωση στον πόνο του λαιμού.

Συνήθως όμως είναι υπαρκτές οι θέσεις για τις παρενέργειες από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, που περιλαμβάνουν, ερεθισμό του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, ξηρό βήχα, ξηρές βλεννογόνες μεμβράνες, ρινική αιμορραγία, απελευθέρωση κυτοκινών και φλεγμονωδών μεσολαβητών, αλλεργίες, μειώνοντας εκπνοή του μονοξειδίου του αζώτου, κεφαλαλγία, ζάλη, νευρικότητα, αϋπνία, ναυτία, έμετος, ξηροστομία, μαύρισμα της γλώσσας, αιμορραγία, ουλίτιδα, κάψιμο του στομάχου, δυσκοιλιότητα, αίσθημα παλμών, πόνος στο στήθος, ερεθισμός του οφθαλμού, ερυθρότητα των ματιών, ξηροφθαλμία και ούτω καθεξής.

Το FDA, Γραφείο Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) ανέφερε σχετικά με την κύριες παρενέργειες που περιλαμβάνουν περιπτώσεις νοσηλείας λόγω πνευμονίας, καρδιακής ανεπάρκειας, αυξημένος καρδιακός ρυθμός και εγκαύματα.

Ωστόσο, μεταξύ αυτών των παρενεργειών και τη χρήση των e-cig καμία άμεση σχέση δεν έχει αποδειχθεί, μερικά από αυτά μπορεί να είναι αποτέλεσμα των υφιστάμενων προβλημάτων υγείας που προϋπήρχαν ή υπήρχε προδιάθεση να συμβεί.

Πολλές από τις παρατηρούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες σχετίζονται με τις επιπτώσεις στο νευρικό και αισθητήριο συστήματα, είναι πιθανόν να σχετίζονται με την νικοτινική υπερδοσολογία. Καθώς αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για επαναχρησιμοποίηση και  μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αθέμιτων παρενεργειών, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνδέθηκαν με λιγότερες παρενέργειες από ότι τα επιθέματα νικοτίνης