Εάν ψάχνετε τον κατάλληλο τύπο κιθάρας που σας ταιριάζει

Εάν ψάχνετε τον κατάλληλο τύπο κιθάρας που σας ταιριάζει, μάλλον θα μπερδευτείτε περισσότερο, διότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές και χρειάζεται να ψάξεις επίμονα πια ταιριάζει σε εσένα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κιθάρας: ακουστική, ηλεκτρική, τζαζ, κλασική, μπάσο. Η πιο κοινή συζήτηση είναι μεταξύ ακουστικής και ηλεκτρικής. Η κλασική συχνά παραγκωνίζετε από το ευρύ κοινό επειδή οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της. Αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους επιβάλετε να την ανακαλύψετε, έχοντας ορισμένα προνόμια που δεν διαθέτουν οι υπόλοιποι τύποι.

Ανοίγει τον κόσμο της κλασικής μουσικής.

Ας το παραδεχτούμε, η κλασική μουσική παρέμεινε κλασική, επειδή έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι βαρετή, όμως το γεγονός ότι τα διάφορα είδη της κλασικής μουσικής έχουν τελειοποιηθεί εδώ και αιώνες, αποτελούν τη βάση της σημερινή μοντέρνας μουσικής. Με την εκμάθηση της κλασικής κιθάρας, είστε εκτεθειμένοι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής. Μπορείτε να μάθετε να εκτιμάτε τα έργα των μεγάλων κλασικών κιθαριστών, όπως ο  Andres Segovia και ο John Williams, απλά δίνουν στο όργανο μια ξεχωριστή νότα, όσοι την χειριστούν θα μείνουν ερωτευμένοι με τον πλούσιο ήχο και τις ποικίλες δυνατότητες.

Μπορείς να παίξεις διαφορετικά είδη.

Η κλασική κιθάρα είναι ψευδεπίγραφο όσον αφορά τα μουσικά είδη.  Οι μουσικοί της τζαζ αρχικά μαθαίνουν κλασική κιθάρα για πρώτη φορά. Το ίδιο ισχύει και για το μπλουζ, την country, swing και pop . Αυτή η μορφή σε εξελίσσει, πηγαίνοντας πολύ πέρα από τα τυπικά δεδομένα και δεν περιορίζεται σε ένα μόνο είδος. Εάν η αίτια που σας απέτρεπε έως τώρα να εντρυφήσετε στον μαγικό της κόσμο ήταν αυτό το γεγονός,  μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά, η αλήθεια θα λάμψει την στιγμή που θα την κρατήσετε στα χέρια σας.

Μαθαίνετε εξειδικευμένες τεχνικές.

Ένας λόγος για τον οποίο πολλοί καλοί κιθαρίστες ειδικεύονται σε διάφορα είδη άλλα έχουν απεριόριστη αγάπη για την κλασική, είναι επειδή έχει αναπτύξει μια ισχυρή βάση. Οι καθηγητές της κλασικής ζητούν από τους μαθητές να επικεντρωθούν κυρίως στην τεχνική, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε το όργανό σωστά. Αν δημιουργήσετε τις απαιτούμενες συνθήκες γνώσεων θα παραμείνει μαζί σας για όλη την ζωή και θα σας βοηθήσει σε ότι είδος μουσικής επιλέξετε να πορευτείτε.

Εύκολη στα δάχτυλα.

Γίνεται μεγάλος ντόρος από τους λάτρεις του αντικειμένου, για το ποιες  χορδές, νάιλον ή μεταλλικές είναι προτιμότερες. Είναι ένα αμφισβητήσιμο ζήτημα, διότι εξαρτάται από το πρόσωπο που παίζει και τις δικές τους προσωπικές ιδιαιτερότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που ορκίζονται πως η μια είναι καλύτερη από την άλλη, την θεωρώ μια άσκοπη διαμάχη χωρίς κατάληξη. Αλλά ένας καλός λόγος για την επιλογή κλασικής κιθάρας είναι ότι οι χορδές από νάιλον,  είναι ευκολότερες στα δάχτυλα. Εάν είστε αρχάριος, απλά δεν θα θέλετε να ασχοληθείτε με τον πόνο που δίνουν οι μεταλλικές.

Πανέμορφο τόνο.

Τελευταία, οι κλασικές κιθάρες έχουν ένα ομαλό, μελωδικό και πλούσιο τόνο. Η στενή κατασκευή της κιθάρας, το είδος του ξύλου που χρησιμοποιείται και η αντιστήριξη δίνει ένα μοναδικό ήχο που μπορεί να αναπτυχθεί από σοβαρούς μουσικούς. Το γεγονός ότι απόσταση των χορδών είναι κατανεμημένες με διαφορετικό τρόπο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από ότι σε άλλες κιθάρες, επίσης βοηθάει στην επιλογή των επιμέρους σημειώσεων πιο εύκολα.