Το American Industrial Hygiene Association

CEA4CEBFAmericanIndustrialHygieneAssociation - Το American Industrial Hygiene Association

Το American Industrial Hygiene Association είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία πριν ένα χρόνο αναφορικά με τον ατμό που παράγεται.


Μας εξηγούν ότι οι αέριοι ρύποι που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα και γενικά με την εισπνοή από το χρήστη, δεν είναι εξακριβωμένη αν πραγματικά είναι αθώα, έως ότου εξασφαλιστεί η απενοχοποίηση του, κρατάνε μία επιφύλαξη, και καλούν τους χρήστες ηλεκτρονικό τσιγάρο να περιορίσουν στο ελάχιστο κατάχρηση για προσωπικό όφελος ατομικά του καθενός.

Επίσης ζήτησαν κατηγορηματικά, τη θέσπιση παρόμοιων απαγορεύσεων με αυτή του καπνού σε δημόσιους χώρους, μπορεί ουσιαστικά να είναι λιγότερο βλαβερό το αερόλυμα ατμού που παράγεται από τις συσκευές ,αλλά δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν να εκθέσουν τους ανθρώπους, έστω στο μικρότερο κίνδυνο. Εφόσον αποδείξουν οι μελέτες έμπρακτα την αθωότητά του, είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν στη διεκπεραίωση του.

Ένας ύποπτος κίνδυνος που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι αυτός της ιδιοπαρασκευής υγρών αναπλήρωσης στην κατοικία τους, από τις αόρατες αναθυμιάσεις που εισέρχονται μαζικά στον οργανισμό τους ή επάνω στο δέρμα ή στα μάτια, το 70% εξ αυτών είναι άπειρη και δεν κατέχουν τεχνογνωσία σώστης παρασκευής ή είναι άπειροι.

Η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ζώνες απαγόρευσης του καπνίσματος μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε εκείνους που δεν ατμίζουν και να ξεσηκώσει την κοινή γνώμη ακόμη περισσότερο αρνητικά από την ήδη υπάρχουσα κακή φήμη πού την προσάπτουν.

Υπάρχουν ανησυχίες για το γεγονός ότι η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να απειλήσει την κανονική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους και στο χώρο εργασίας.