Τρέχουν μόνοι τους και βγαίνουν δεύτεροι

Τρέχουν μόνοι τους και βγαίνουν δεύτεροι

Τρέχουν μόνοι τους και βγαίνουν δεύτεροι, ο λόγος περί vaping σε παγκόσμια κλίμακα και οι ασυναρτησίες που διαπράττουν.

Θα σας αναπτύξω την σκέψη μου, διότι αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι επιεικώς απαράδεκτο, το vaping έχει αποκτήσει τρομερή δημοτικότητα ανά τον κόσμο και αντικειμενικά δεν έχει ανταγωνιστή, θα σας εξηγήσω τι εννοώ.

Όσοι είναι καπνιστές και επιθυμούν να διακόψουν τη συνήθεια (είναι μάλιστα πάρα πολλοί), η μόνη αξιόπιστη διέξοδος που μπορούν να στραφούν είναι το άτμισμα. Δεν πιστεύω να υπάρχουνε κάποιοι που να θεωρούν τις τσίχλες νικοτίνης ή τα αυτοκόλλητα επιθέματα αποτελεσματικά, γιατί θα αρχίσω να τις μασάω πέντε-πέντε και πιθανόν να βελτιωθώ ως χαρακτήρας σε αυτήν την άτιμη κοινωνία.

Οπότε βλέποντας ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός παράγοντας που να διαβάλλει την προσπάθεια, πλην των νομοθετικών περιεχομένων, δηλαδή το μόνο αρνητικό είναι ότι οι κυβέρνησεις θα το φορολογήσουν ακατάπαυστα και το κοστολόγιο θα φτάσει σε ύψη που θα είναι δυσπρόσιτα για ένα μέσο άνθρωπο, πόσο μάλλον για τους φτωχούς.

Επειδή τεχνολογία εκσυγχρονίζεται (σε βαθμό που δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα έτη), οι συσκευές γίναν θηρία και θεωρώ ακατόρθωτο να μην ικανοποιήσει κάποιο χρήστη που θα δοκιμάσει για πρώτη φορά, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να εισέλθει σωστά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, οι τιμές των καλών ηλεκτρονικών τσιγάρων (όλο το πακέτο) κυμαίνεται περίπου στα 100 ευρώ, ήδη από την τρίτη εβδομάδα έχει κάνει απόσβεση αν συλλογιστούμε ότι στο κάπνισμα θα έδινε σε ένα μήνα 150€.

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ του ατμίσματος, ειλικρινά δεν έχω παρατηρήσει κάτι εξωφρενικό, πλην μερικών ασιατικών εταιρειών που βάλθηκαν να κάνουν οτιδήποτε λάθος ώστε ο καταναλωτής να μην ξανά αγοράσει από αυτούς, φυσικά αυτή η τιμωρία αρμόζει σε προχειρότητες, για να χαμηλώσουν τιμή.

Το χειρότερο όλων κατά τη γνώμη μου είναι πως οι κινέζοι στην πλειοψηφία έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στον κλάδο, θυμηθείτε ότι σε λίγα χρόνια 1 στα 10 κινέζικα προϊόντα θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην ευρώπη λόγω ακαταλληλότητας.

Διάβαζα τις προάλλες σε ένα επιστημονικό περιοδικό για τις ατμιστικές συσκευές και τα άλματα προόδου που έχουν διεκπεραιωθεί αλλά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το value for money, υπήρχαν ελληνικές κατασκευάστριες εταιρείες ανάμεσα σε αυτές και δυστυχώς δεν μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια, όχι λόγω ποιότητας αλλά βάσει τιμής – απόδοσης, θα μου πεις τι φταίνε οι φουκαριάρηδές που υπέρ φορολογούνται και ξεφεύγει η κατάσταση σε άλλα επίπεδα. ο νόμος της αγοράς είναι αδυσώπητος και δεν κάνει διακρίσεις σε καλούς και κακούς ανθρώπους.