Τι είναι η προπυλενογλυκόλη, (PG) Propylene glycol

Τι είναι η προπυλενογλυκόλη, Propylene glycol

Τι είναι η προπυλενογλυκόλη, (PG) Propylene glycol θα σας εξηγήσουμε την καθαυτό σημασία, με τον ακριβή ορισμό του.

Η προπυλενογλυκόλη ονομάζεται επίσης και προπανο-1,2-διόλη (propane-1,2-diol) είναι ένα διαυγές, άχρωμο, σχεδόν άοσμο και έντονα υγροσκοπικό υγρό. η προπανοδιόλη είναι ένας από τους πολυϋδρικούς αλκανόλες.

Παράγεται σε μεγάλη κλίμακα και χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή των πολυμερών, αλλά επίσης χρησιμοποιείται και για χρήση στην επεξεργασία τροφίμων με την μορφή αριθμού E1520.

Άγνωστες πτυχές της προπυλενογλυκόλης

Πώς θα αντιδρούσατε αν έβαζε κάποιος στην κούπα του καφέ σας την χημική ένωση Pentahydroxyhexanal; Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά είναι σωστό να αναφέρουμε μια χημική ουσία με το πραγματικό της όνομα, όταν γίνεται κατ’ αυτό τον τρόπο φαίνεται πάντα πιο επιβλαβείς. Για να αποσαφηνίσουμε ορισμένα σημεία, εκ των προτέρων πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα χημικά προϊόντα είναι παντού γύρω μας, αλλά δεν είναι απαραίτητα επιβλαβής. Η Dihydrogen monoxide και η Pentahydroxyhexanal είναι απλά μόνο νερό και ζάχαρη και ο καθένας από εμάς τα καταναλώνει καθημερινά, ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις, κυρίως όταν μας διακατέχει η ημιμάθεια και πανεύκολα πληθαίνουν οι παρερμηνείες.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα οπτική γωνία στο τρέχον θέμα που προσφέρεται για να υπάρξει σαφής κατανόηση από το αναγνωστικό κοινό που διαβάζει το άρθρο μου, είναι μία πτυχή που θα σας προξενήσει ιδιαίτερη εντύπωση, η Propylene glycol χρησιμοποιείται στα θέατρα ή στα κέντρα διασκέδασης μέσω μηχανών που δημιουργούν ομίχλη ή σύννεφα με αποκλειστικό σκοπό τα οπτικά εφέ, δίνοντας περισσότερο βάθος στα πλάνα. Ως εκ τούτου, το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι μία σημαντική πηγή μελετών από τους εμπειρογνώμονες και σχετίζεται άμεσα με το ζουμί της υπόθεσης, δηλαδή η έκθεση των ανθρώπων που εργάζονται πάνω στη σκηνή του θεάτρου ή των θεατών που παρακολουθούν σε κοντινή απόσταση το έργο εισπνέοντας την τεχνητή ομίχλη εξυπηρετεί τους ειδικούς για να καταλήξουν σε εμπεριστατωμένη γνώμη. Εδώ οι επιστήμονες δεν βρήκαν ή δεν παρατήρησαν καμία οξεία ασθένεια βρέθηκαν από την έκθεση στην PG, αλλά και σε άλλες χημικές ουσίες που θεωρούνται υπό-παράγωγα του υγρού.

Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης

Παραγωγή.

Η βιομηχανική προπανοδιόλη γίνεται με υδρόλυση του προπυλενίου και παράγεται ανάλογα με τον κατασκευαστή, είτε μια διαδικασία υψηλής θερμοκρασίας που δεν πρέπει να ξεπερνά την κατάλυση στους 200-220 ° C ή μια καταλυτική διεργασία σε λιγότερο απο 150-180 ° C υπό την παρουσία μίας ρητίνης ανταλλαγής ιόντων ή μικρών ποσοτήτων θειικού οξέος ή αλκάλια. Τα τελικά προϊόντα της διαδικασίας αυτής περιέχουν 20% 1,2-προπανοδιόλη (που λαμβάνεται με ανόρθωση καθαρισμού), 1,5% διπροπυλενο και μικρές ποσότητες άλλων πολυπροπυλενίων.

Το 2007 η παγκόσμια παραγωγική ικανότητα έφτασε τους 1,4 εκατομμύρια τόνους ανά έτος. Τον Απρίλιο 2015 η Dow Chemical πήρε 200.000 τόννους ανά μονάδα ετησίως στην Rayong της Ταϊλάνδης για εμπορική χρήση.

Ιδιότητες.

Η προπυλενογλυκόλη επί της ουσίας είναι αναμίξιμο με νερό και πολικούς οργανικούς διαλύτες. Σε υψηλές θερμοκρασίες άνω των 150 ° C, είναι ευαίσθητη στην οξείδωση
λόγω της υγροσκοπικής ιδιότητας των αερολυμάτων που ενεργεί η προπυλενογλυκόλη στον αέρα,

Διαβάστε τι είναι το dripping, τι πρέπει να γνωρίζετε, αλήθειες και ψέματα.

Κίνδυνοι για την υγεία.

Έγινε γνωστό μετά από δεκαετίες χρήσης, χωρίς σοβαρές απειλές για την υγεία.

Η οξεία και χρόνιες ή υποχρόνια τοξικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως εξαιρετικά χαμηλή. Δεν βρέθηκαν έως στιγμής πληροφορίες για καρκινογόνες, μεταλλαξιογόνες ή τοξικές ιδιότητες κατά την χρήση του.

Δεν προκαλεί δερματικούς ερεθισμούς, μόνο πολύ ελαφρά, εφόσον έρθει σε επαφή με τα  μάτια, επίσης παρατηρήθηκε σποραδική ερεθιστικότητα στο λαιμό κατά τη διάρκεια εισπνοής αναθυμιάσεων στο άτμισμα. Στην πραγματικότητα οι ερευνητικές μελέτες  που διεξάγονται επάνω σε ανθρώπους είναι μικρές και τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι αντιπροσωπευτικά για να καταλήξουμε σε τελικά συμπεράσματα, Αν και υπάρχει μία ασάφεια για τη μακροχρόνια χρήση του, δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

Το μεγάλο μειονέκτημα του είναι η εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων, η οποία είναι τεκμηριωμένα εδραιωμένη, ο μηχανισμός σκανδάλης που την προκαλεί δεν έχει διευκρινιστεί. αλλά υποθετικά ως πιθανές αιτίες ενεργοποίησης, παρουσιάζονται τα δύο εναντιομερή ή λόγω της οξείδωσης του.

Πρόταση ταξινόμησης της Προπυλενογλυκόλης.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τα χημικά προϊόντα (GFOC), το Οκτώβριο του 2015 υπέβαλε πρόταση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων (ECHA) να γίνει εκ νέου τοξικολογική ταξινόμηση της προπυλενογλυκόλης (PG). Οι συνέπειες μιας τέτοιας ταξινόμησης θα μπορούσε να είναι καταστροφική για τους vapers, σύμφωνα με τον χημικό Mirosław Dworniczak. Πιο συγκεκριμένα η German Federal Office for Chemicals τον Οκτώβριο του 2015 εκ μέρους του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (FIOSH) υπέβαλε πρόταση για μία επιπλέον επανεξέταση του αντικειμένου.

Η νέα ταξινόμηση που προτάθηκε από το γερμανικό σώμα ουσιαστικά έχει στόχο να αναδείξει την ανύπαρκτη τοξικότητα του, μέσω μιας εφάπαξ έκθεσης, εντάσσοντας το στην κατηγορία 3 (ή STOT SE 3 H335) που σημαίνει ότι το μόριο είναι επιβλαβής για το ζωτικό όργανο του πνεύμονα και κατ’ επέκταση του αναπνευστικού συστήματος, κάτι που είναι πέρα ως πέρα λάθος και πρακτικά θα αποπροσανατολίσει όλη την επιστημονική κοινότητα από την πραγματική διάσταση του γεγονότος.

Μην χτυπάτε άδικα την προπυλενογλυκόλη

Οι επιπτώσεις της επισήμανσης STOT SE3 H335.

Η Propylene Glycol καθώς και οποιοδήποτε μείγμα περιέχει ετούτη την ουσία, συμπεριλαμβανομένων και των υγρών αναπλήρωσης, με 20% ή περισσότερο PG (υποθέτοντας ότι κάποιος ατμιστής στο άτμισμα χρησιμοποιεί την παρούσα μέθοδο υπολογισμού για να αποφασίσει τι περιεκτικότητα τον εξυπηρετεί) θα έχουν τις ακόλουθες δηλώσεις προφύλαξης: P261 – απαιτείται η αποφυγή εισπνοής ή κατάποσης / αναθυμιάσεων/ παραγόμενων αερίων/ σταγονιδίων/ ατμού/ εκνεφώματα – P271-χρήση μόνο σε ανοικτό ή καλά αεριζόμενο χώρο – P304 & P340 – σε περίπτωση εισπνοής: μεταφέρετε τον παθόντα στον καθαρό αέρα και θα παραμείνει σε εκείνη τη θέση μέχρις ότου διαγνωσθεί ότι του παρέχεται άνετη αναπνοή, P312-καλέστε ένα κέντρο δηλητηριάσεων ή ένα γιατρό εάν αισθανθείτε αδιαθεσία.

Οι επιπτώσεις της επισήμανσης STOT SE3 H335

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Φαρμάκων έχει ταξινομήσει την προπυλενογλυκόλη ως μία γενικά αναγνωρισμένη ασφαλής ουσία, με την κωδική ονομασία GRAS. Στην Ευρώπη, η PG είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς ασφάλειας των τροφίμων ( Κανονισμός ΕΕ 178/2002 ) και falvorings ( Κανονισμός ΕΕ 1334/2008 ). Ο διανομέας χημικών, Sigma-Aldrich δηλώνει, σε σχέση με την PG ότι είναι «Μη επικίνδυνη ουσία σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ 1272/2008» και ότι «η ουσία δεν ταξινομείται ως επικίνδυνη σύμφωνα με την Οδηγία 67 / 548 / ΕΟΚ “. Επίσης, έλαβε τις γνωστές πιστοποιήσεις Kosher και Halal certifications.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε όλη αυτή η παρωδία έχει ως μοναδικό σκοπό να κατατρομάξει τον απλό κοσμάκη που δεν γνωρίζει τι κόλπο στήθηκε προηγουμένως και τυπικά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, προς το παρόν ας είμαστε επιφυλακτικοί με ορισμένους επιτήδειους που προσπαθούν να δημιουργήσουν ντόρο.

Γιατί μια νέα ταξινόμηση θα προκαλούσε σύγχυση στους vapers;

Τουλάχιστον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το άρθρο 20 της οδηγίας των προϊόντων καπνού απαιτεί από τους κατασκευαστές και τους εισαγωγείς να υποβάλουν κοινοποίηση στις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους όπου ανήκουν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά για κάθε προϊόν, ειδικά για τα υγρά αναπλήρωσης, τα οποία διακινούνται ή διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης απαιτείται τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη σύνθεση των e-liquids να παραμένουν σε υψηλή καθαρότητα και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία όταν αυτά θερμαίνονται και γίνονται ατμός ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Το πρώτο εδάφιο, υπ’ αριθμόν 11 της οδηγίας δηλώνει ότι αν η αρμόδια αρχή διαπιστώσει ή έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή οι ατμοποιητές, θα μπορούσν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, μπορεί να λάβουν τα κατάλληλα προσωρινά μέτρα για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά. Όλη αυτή η διαδικασία προϋποθέτει ότι τα κράτη-μέλη προτού δράσουν θα έχουν ενημερώσει εξαρχής την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέχοντας βοήθεια μέσω της κατάλληλης υποστήριξης των δεδομένων, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η παρατήρηση και η ανάλυση των τρεχόντων ειδών.

Το χειρότερο σενάριο που δεν είναι καθόλου υποθετικό, τουναντίον έχει σοβαρές ενδείξεις να εφαρμοστεί, είναι πως η GFOC και FIOSH που είναι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για την ασφάλεια της υγείας, στην ΕΕ μπορεί να καταθέσουν ένσταση ή να παρουσιάσουν οποιαδήποτε πρόταση, η οποία κατά τη γνώμη τους αποτελεί κόκκινη γραμμή, αναστέλλοντας την πώληση PG-based στα Eliquids και να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περαιτέρω επέκταση απαγόρευσης των συγκεκριμένων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία ουσιαστικά θα είναι η ταφόπλακα τους.

Γιατί εκφοβίζουν τους ατμιστές για την προπυλενογλυκόλη;

Σίγουρα, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως είναι υποχρεωτικό να υπάρχει μία στοιχειώδης παρακολούθηση των χημικών ουσιών που συμπεριλαμβάνονται στο άτμισμα, πρακτικά τούτο θα ωφελήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο από διάφορες υπόνοιες που αιωρούνται άδικα στον ορίζοντα, οπότε είμαστε υπέρ οποιασδήποτε κίνησης η οποία θα διαλευκάνει την υπόθεση, όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε αήθεις επιθέσεις χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο ενάντια στην προπυλενογλυκόλη, και δεν είναι σώφρον ορισμένα ανώτατα στελέχη το παγκόσμιου οργανισμού υγείας απλά να στέκονται σε εικασίες, για να ικανοποιήσουν τους μικρό-εγωισμού τους.

Γιατί εκφοβίζουν τους ατμιστές για την προπυλενογλυκόλη - Τι είναι η προπυλενογλυκόλη, (PG) Propylene glycol

Όλοι οι vapers ανά την υφήλιο επιθυμούν να γνωρίζουν την αληθινή διάσταση των πραγμάτων, χωρίς οι ειδήμονες να προσθέτουν επιπλέον σάλτσα για να κάνουνε ενδιαφέρον το έργο, εκτός κι αν νομίζουν πως απευθύνονται σε ανθρώπους με χαμηλή νοημοσύνη που δεν έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν τα αυτονόητα, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η τρομολαγνεία για να επέλθει η τάξη, αν όμως συνεχιστεί και εμείς οι ατμιστές καθόμαστε να βλέπουμε τον αργό θάνατο μας, τότε μάλλον είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν υπάρχει καμία σωτηρία για τον άμοιρο τομέα μας.

Από το 2009 που είχα αρχίσει το vaping διαπίστωσα μετά λύπης μου πώς βασιλεύει η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση, κάποτε δεν ήταν τόσο ισχυρό ώστε να παρενοχλεί τις καπνοβιομηχανίες, τώρα που έγινε τρανό και παντοδύναμο χαλάει τα σχέδια τους και είναι δύσκολο να χωνέψουν πώς θα περιθωριοποιηθεί ακόμη περισσότερο το κάπνισμα και όπως πάντα το εξιλαστήριο θύμα θα είμαστε εμείς οι χρήστες που αναζητούμε μία εναλλακτική και λιγότερο επιβλαβή λύση για τον οργανισμό μας.