Θα σας εξηγήσω τι αντιλαμβάνομαι

Θα σας εξηγήσω τι αντιλαμβάνομαι

Θα σας εξηγήσω τι αντιλαμβάνομαι από τις καταιγιστικές προσπάθειες που εξαπολύουν πολυεθνικές εταιρίες στο βωμό του χρήματος,


Κάθε εταιρεία έχει απώτερο σκοπό την κερδοφορία για να επιβιώσει μέσα σε αυτή την οικονομική λαίλαπα που επικρατεί στη νπαγκόσμια αγορά, δεν το βρίσκω αρνητικό να εξελίσσεται οικονομικά κάθε επιχείρηση, ίσα ίσα που αποδεικνύει πως έχει προοπτικές να γίνει ένας κολοσσός στο διάβα των καιρών.

Ένα εξαιρετικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, είναι ότι δίνουν εργασία στον κόσμο κυρίως στην Ελλαδα, που φαντάζει λαχείο να βρει κάποιος δουλειά εν έτει 2016, ποιος θα το πίστευε το 2000, μετά από 16 χρόνια θα παρακαλούσε ο άνθρωπος να εργαστεί για τετρακόσια ευρώ, 12 ώρες, έλα λοιπόν που συνέβη και αυτό.

Ένα σημείο που πρέπει να σταθούμε αναλύοντας το, είναι ότι η καρποφορία των πολυεθνικών σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν θεωρείται υγιής, αντιθέτως πατάνε πάνω σε πτώματα ώστε να διεκπεραιώσουν τους στόχους τους.πάρτε σαν παράδειγμα την apple που επεκτείνεται και στις πέντε ηπείρους με τις δραστηριότητές της, για να σας εξηγήσω τι εννοώ, τα εργοστάσια της στην κίνα θεωρούνται κατά κοινή ομολογία ότι εργαζόμενοι της δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για πενιχρές αμοιβές, ώστε το προϊόν που θα κατασκευάσουν θα έχει ελκυστική τιμή.

Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει ευνοϊκές συνθήκες ούτως ώστε να έρθουν να επενδύσουν, λόγω της αυξημένης φορολογίας που επιβάλλει το κράτος και των μισθολογικών ανταμοιβών που καλούνται να δώσουν στους εργαζόμενους, υπάρχουν φθηνότερα εργατικά χέρια στις ανατολικές χώρες της ασίας όπως, μπαγκλαντές, πακιστάν, ινδία, ταιβάν και άλλες πολλές.

Οι άνθρωποι για να μεταναστεύουν και να έρχονται στην ευρώπη, ενώ έχουν εργασία στη χώρα τους, φανταστείτε τι καταπληκτικές στιγμές ζούνε οι κακόμοιροι. Σίγουρα εμπλέκεται και ο παράγοντας βιοτικού επιπέδου, που δεν είναι αξιοπρεπές συνθήκες ούτε για σκύλους, δεν το λέω υποτιμητικά απλά αναφέρω την πραγματικότητα.

Οι προσπάθειες για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες στο απώτερο μέλλον, μάλλον μοιάζουν μάταιες και άκαρπες, το μόνο που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς είναι το έργο των φιλανθρωπικών οργανώσεων, αν δεν υπήρχαν αυτοί, πιθανόν να ζούσαμε δυσκολότερες στιγμές από τις παρούσες.