Η τεχνική steeping είναι η διαδικασία εμποτισμού

Η τεχνική steeping είναι η διαδικασία εμποτισμού

Η τεχνική steeping είναι η διαδικασία εμποτισμού κατά την οποία είτε αναγκάζουμαι ή επιτρέπουμε το eliquid να αναμιχθεί ομοιόμορφα σε μοριακό επίπεδο, εισχωρώντας σωστά μέσα σε αυτό.

Ο πραγματικός τεχνικός όρος είναι η ομογενοποίηση, η μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε τον όρο εμποτισμός στην πρώτη θέση αντί των άλλων
.
Συνήθως στην αγγλική γλώσσα η αναφερόμενη χρήση σε αυτή τη μέθοδο ισχύει όταν  τοποθετούμε ένα  στερεό αντικείμενο σε ένα υγρό δοχείο να μουλιάσει για να μαλακώσει, να καθαρίσει ή να εξαγάγει μια δεδομένη ιδιότητα. Για παράδειγμα βουτάμε ένα τριαντάφυλλο σε ένα μπολάκι ώστε να εξάγουμε τα αρώματα ή της γεύσης του.

Ορισμένοι παραγωγοί υγρών αναπλήρωσης χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για διαμορφώσουν διάφορες γεύσεις, ειδικά αυτή του καπνού.
.
Όπως γνωρίζουμε, το eliquid γίνεται συνήθως από 4 κύρια συστατικά, αν και υπάρχει μια αφάνταστη ποσότητα συνδυασμών, παραλλαγών και προσθηκών στη βασική συνταγή, ο λόγος για τον εμποτισμό είναι ακριβώς ο ίδιος.
Τα βασικά συστατικά του υγρού αναπλήρωσης είναι η προπυλενογλυκόλη (PG), φυτική γλυκερίνη (VG), άρωμα και νικοτίνη.

Κάθε συστατικό έχει διαφορετική ιξώδης (κολλώδη) ικανότητα, το οποίο σημαίνει ότι όταν τοποθετείται σε ένα μπουκάλι μαζί με άλλα δεν ανακατεύετε σωστά σε μοριακό επίπεδο, αν και μέσα από γυμνό μάτι τα φαινόμενα απατούν, αν είχατε ένα μικροσκόπιο θα παρατηρούσατε κάτι τελείως διαφορετικό.

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για τη συγκεκριμένη διεργασία, συμπεριλαμβανομένων, ανακάτεμα, αφήνοντάς τους σε ένα θερμαντικό σώμα, ακόμη και την κάλυψη των φιαλών. Δεν έχει σημασία ποια μέθοδος λειτουργεί καλύτερα, άλλωστε δεν είναι το ουσιώδες αυτή τη στιγμή.

Η πιο αποτελεσματική τακτική που αποφέρει αποτελέσματα είναι η ωρίμανση, χρειάζεται να το αφήσουμε σε ένα ασφαλές, σκοτεινό μέρος, μεταξύ μιας εβδομάδας και ενός μήνα.

Ένας από τους πιο κοινούς τρόπους για την επιτάχυνση της διαδικασίας είναι με τη χρήση μηχανήματος καθαρισμού υπερήχων,
Αυτό σημαίνει ότι δονεί το υγρό σε πολύ υψηλό ρυθμό, κατά τον ίδιο χρόνο, αναγκάζει τα μόρια να κινούνται πολύ πιο γρήγορα, προκαλώντας τους να ανακατευτούν σε ένα πολύ ταχύτερο ρυθμό.
Αυτό μπορεί να μειώσει το χρόνο steeping σε 3 εβδομάδες.

Το οριστικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πιο υγιές και πιο στρογγυλεμένο γευστικά, Όσοι έχουν δοκιμάσει απευθείας να ατμίσουν το υγρό αναπλήρωσης από τη στιγμή που θα ανοίξει το καπάκι μετά την ωρίμανση, θα διαπιστώσουν πόσο πλουσιότερο αρωματικά είναι σε σύγκριση μετά από μήνες.

Είναι προφανές για πολλούς ότι η ομογενοποίηση χρησιμοποιείται κατά κόρον στη βιομηχανία του γάλακτος και έτσι εξαπλώθηκε η διάδοσή τους στον απλό κόσμο, αλλά έκει στη μεταποίηση γίνεται με την ώθηση του γάλακτος μέσω μικροσκοπικών βαλβίδων σε εξαιρετικά υψηλή πίεση.