Τεχνικές εισπνοών με τις απαραίτητες προδιαγραφές

Τεχνικές εισπνοών με τις απαραίτητες προδιαγραφές

Θα αναλύσουμε τις τεχνικές εισπνοών με τις απαραίτητες προδιαγραφές, ούτως ώστε να είναι αποδοτικές και λιγότερο ενεργοβόρες για τις συσκευές μας.

Τσιγαρίσια τζούρα.

Η πιο συνηθισμένη μορφή εισπνοών στο άτμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι αυτή που παρομοιάζει την τσιγαρίσια τζούρα, έχει τη μικρότερη καταναλωτική ενέργεια μπαταρίας και ενδείκνυται κυρίως για τύπους eGO, λόγω χαμηλών αποδόσεων της μπαταρίας που δεν επιτρέπει την μεγάλη ευελιξία επιλογών.

Εισπνοή πούρο.

Ο ατμός δεν χρειάζεται να εισπνέετε μέχρι το πνευμόνι αλλά να παραμένει στο στόμα, στη συνέχεια διατηρείται εκεί για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα τον εκπνέουμε, για να απλούστευσω το παράδειγμα κατανόησης, φανταστείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα πούρο και θα λειτουργούσατε το ίδιο κατά την χρήση του. Εξοικονομεί μεγάλα αποθέματα ενέργειας και ουσιαστικά η νικοτίνη απορροφάται άμεσα εφόσον έρθει σε επαφή με το στόμα μας,

Πνευμονικές εισπνοές.

Είναι οι πιο ευχάριστες και απολαυστικές κατά κοινή ομολογία, αλλά δεν μας επιτρέπει να λειτουργούμε ολημερίς, διότι εξαντλείται η μπαταρία νωρίτερα από το φυσιολογικό που θα διενεργούσαμε με άλλους τρόπους. Ο ατμός πρέπει να εισέρχεται πολύ αργά και ομαλά στο στόμα μας, για να μην απορροφήσουμε υπολείμματα της αντίστασης που έχουν κατακαθίσει επάνω της.

Αν η ροή επιτυγχάνεται βίαιος και απότομα, η αντίσταση δεν θα έχει θερμανθεί σωστά και πιθανόν να τραβήξουμε μικροποσότητες υγρού αναπλήρωσης με ελάχιστη περιεκτικότητα νικοτίνης. Η σωστή λειτουργία είναι η εξής: κρατάμε αρχικά το κουμπί πυροδότησης (fire button) για 3 δευτερόλεπτα, ώστε να ζεσταθεί το σύρμα και να παράξει ατμό, διαφορετικά το 50% θα είναι αέρας κοπανιστός.

Διαφορές ατμού με τον καπνό.

H iδιαιτερότητες του ατμού φέρουν ομοιότητες με την υγρασία της ομίχλης, το μέγεθος των σταγονιδίων ατμού είναι πολύ μεγαλύτερο από τα σωματίδια του καπνού, και ως εκ τούτου δεν διεισδύει τόσο βαθιά μέσα στους πνεύμονες.

Ο ατμός ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι δέκα φορές μεγαλύτερος το μέγεθος των σωματιδίων του καπνού και δεν έχει την ευχέρεια να διεισδύσει ενδότερα του οργανισμού, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η νικοτίνη δεν είναι διαθέσιμη τόσο εύκολα στους πνεύμονες και επιτυγχάνεται πιο αργά.