Τελικά πρέπει να αποθαρρύνουμε τους νεοφερμένους

Τελικά πρέπει να αποθαρρύνουμε τους νεοφερμένους

Τελικά πρέπει να αποθαρρύνουμε τους νεοφερμένους στο ηλεκτρονικό τσιγάρο να εισχωρήσουν στα δύσκολα; με όποιο κίνδυνο αυτό συνεπάγεται.

Είναι ένα δίλημμα που με προβληματίζει αρκετό καιρό, αν και ασχολούμαι επτά χρόνια μετά το άτμισμα, συνεχώς συναντώ ανθρώπους με την εξής απορία, να πάρω εκείνο το καταπληκτικό μοντάκη που πιάνει πολλά βατ;

Δημιουργείται λανθασμένη εντύπωση από ανεύθυνους ημιμαθείς του αντικειμένου ανθρώπους, να εκφράζουν δημόσια απόψεις παρασύροντας τους αδαείς να επιχειρήσουν πράγματα στα οποία πιθανόν δεν είναι σε θέση να τα καταφέρουν, δυστυχώς εμείς σαν έθνος φημιζόμαστε για τη συνήθειά του άρπα κόλα.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επιλέξει οποιαδήποτε συσκευή επιθυμεί, αρκεί να τον έχουμε ενημερώσει νωρίτερα για τις ιδιοτροπίες του και τις επικίνδυνες παραμέτρους που κρύβει σε λάθος χρήση.

Δεν τίθεται θέμα απλά μην καταστρέψει το mod, αλλά να μην πάρει πυρκαγιά το σπίτι του από τις μπαταρίες, γιατί στην πραγματικότητα απαιτεί εξεζητημένες γνώσεις χειρισμού των μπαταριών, δεν τις βάζουμε να γεμίσουν και απομακρυνόμαστε γα λίγες ώρες, και επιστρέφουμε για να τις βγάλουμε από τον φορτιστή. (Έχω αναφερθεί στο θέμα με αρκετά άρθρα μου).

Η δυσκολία έγκειται στο ζήτημα, κατά πόσο είναι ικανός να δημιουργήσει μία αντίσταση, στην οποία δεν θα βρίσκεται κάτω από το 0.2ohm, αν οι μπαταρίες είναι κατάλληλες για να σηκώσουν όλο αυτό το φορτίο που απαιτεί ενεργειακά, διαφορετικά θα είναι για πέταμα.

Εγώ προσωπικά στους νεοεισερχόμενους στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, διότι ακόμη κι αν του δείξεις πέντε φορές πως πρόκειται να κατασκευάσει μία αντίσταση, δεν θα μπορέσει να την εκπληρώσει με επιτυχία.

Πρώτον και κυριότερο, σίγουρα δεν θα είναι εφοδιασμένος με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό γιατί έχει ένα τσουχτερό κόστος, και ας υποθέσουμε ότι τον διαθέτει, τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις μικρές λεπτομέρειες που θα εμφανιστούν στο διάβα του.

Ένα τελευταίο που θα ήθελα να συστήσω σε αρκετούς, μην αγνοείτε το γεγονός πως αν συμβεί κάτι μοιραίο, ο πρώτος υπεύθυνος που θα του ζητήσουνε να απολογηθεί, μάλλον θα είσαστε εσείς.