Η στοματίτιδα στο άτμισμα

Η στοματίτιδα στο άτμισμα, είναι από τους ισχυρότερους αρνητικούς παράγοντες που συναντά ένας χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Η στοματίτιδα μπορεί να προέλθει από πολλές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων της κακής υγιεινής των εξαρτημάτων που αποτελούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ένα πολύ σαφές δείγμα κατανόησης του παραδείγματος, είναι το επιστόμιο (drip tip,) το οποίο έχουμε συνεχώς στο στόμα μας εμείς οι ατμιστές.

Αν νομίζετε πως πρόκειται για συμβάν, που δεν θα χτυπήσει ποτέ την πόρτα σας, ίσως να πέφτετε έξω, επειδή συναντώ ανθρώπους της ατμιστικής κοινότητας που μου αφηγούνται την ιστορία τους, τυχαίνει να περιλαμβάνει και αυτό το είδος, για ένα περίεργο λόγο έχει καταστεί η μάστιγα του Η.Τ.

Όταν το επιστόμιο βρίσκεται εκτεθειμένο σε διάφορες εστίες μικροβίων, χέρια. ξένα στόματα κτλ, ή δεν προβαίνουμε σε βαθύ καθαρισμό, ώστε να αποστειρώσουμε τα σημεία όπου δεν μπορεί το ανθρώπινο χέρι να φτάσει, τότε δυστυχώς είμαστε υποψήφιο θύμα της συγκεκριμένης νόσου.

Τι ακριβώς είναι η στοματίτιδα;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι όπως φλεγμονές, πληγές (έλκη), φουσκάλες, έρπης, κάψιμο απο υγρά ή φαγητά, που ξεκινάνε από το έξω χείλος ή περιορίζονται στο εσωτερικό του στόματος, με την εξής ιδιομορφία, έχει την τάση να επανεμφανίζεται.

Η συνήθης διάρκεια που παραμένει είναι 10 – 14 μέρες, όταν ξεπερνά αυτό το διάστημα πρέπει να συμβουλευτούμε επειγόντως έναν γιατρό, ώστε να λάβουμε τη φαρμακευτική αγωγή αντιμετώπισης του προβλήματος,
Οι αιτίες που μπορεί να προκληθεί είναι ποικιλόμορφες, όπως άγχος, κακή διατροφή, μειωμένο  ανοσοποιητικό σύστημα, έλλειψη βιταμινών κ.τ.λ.

Γιατί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο εμπλέκεται η στοματίτιδα;

Όπως προανέφερα από κακή υγιεινή, και το σπουδαιότερο που θα ήθελα να τονίσω, είναι  μεταδοτικό. Αν από ένα φίλο/η μας που έχει την πάθηση, πάρουμε το αντικείμενο (drip tip) που έχει βάλει στο στόμα του, για να ατμίσουμε, αυτόματα μεταφέρουμε τα μικρόβια στον οργανισμό μας και κολλάμε έτσι απλούστατα.

Οι προειδοποιήσεις από πλευράς μας, δεν γίνονται για να εκφοβίσουμε συνανθρώπους, αλλά για να προφυλαχθούν από ενδεχόμενους κινδύνους, αν τηρήσουμε τα στοιχειώδη εφαρμόζοντας προληπτικά μέτρα, μειώνουμε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι αθέμιτο στον εαυτό μας (Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε).