Σκληραίνουν τα μέτρα στις Ηνωμένες πολιτείες αμερικής

Σκληραίνουν τα μέτρα στις Ηνωμένες πολιτείες αμερικής

Σκληραίνουν τα μέτρα στις Ηνωμένες πολιτείες αμερικής, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στο e-cigarette.

Η βιομηχανία ατμίσματος στην Αμερική είναι στο χείλος του γκρεμού, με αρκετές από τις επώνυμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί φαντάζει το μέλλον τους αβέβαιο.

Τον Οκτώβριο η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων κατέθεσε τους τελικούς κανονισμούς της, στον λευκό οίκο, στο γραφείο διαχείρισης και προϋπολογισμού, ήταν το όγδοο βήμα σε μια διαδικασία από εννέα προαπαιτούμενα για να ρυθμίσουν τα ecig, που άρχισαν να εμφανίζονται πριν πέντε χρόνια στην τοπική αγορά τους.

Αυτοί οι τελικοί κανονισμοί δεν είναι δημόσιες ακόμη, αλλά οι vapers ανησυχούν ότι αν οι κανόνες είναι παρόμοιες σαν τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του FDA που τέθηκαν το περασμένο έτος, η βιομηχανία θα μπορούσε να βρεθεί σε μπελάδες. Η μεγάλη ανησυχία στους κύκλους της ατμιστικής κοινότητας βρίσκεται στο εξής δεδομένο: θα μπει μία ημερομηνία που θα καθορίζει ποια προϊόντα μπορούν να παραμείνουν στην αγορά, και ποια θα αντιμετωπίσουν κανονιστικούς φραγμούς, τόσο υψηλούς που μερικοί υποστηρικτές του vaping λένε ότι θα σκοτώσει την επιχείρηση διά παντός.

Το μεγάλο ζήτημα για την κυβέρνηση της Αμερικής μάλλον είναι, γιατί εισάγονται ή διακινούνται αρκετά προϊόντα ανεξέλεγκτα, θέλοντας να επιβληθεί αυστηρά δίχως διακρίσεις, παίρνει παραμάζωμα όλους, η FDA είναι αρμόδια επί των προϊόντων καπνού στις ΗΠΑ, ο ρόλος της διευρύνθηκε και ενισχύθηκε κατά πόλυ.

Το 2009 η FDA έκανε κινήσεις για να καταπνίξει την εκκολαπτόμενη βιομηχανία vaping: κάνοντας κατάσχεση εισαγόμενα από το εξωτερικό e-cigarettes στα σύνορα ως μη εγκεκριμένων συσκευών χορήγησης φαρμάκων, και προειδοποιούσε το κοινό να μην τα χρησιμοποιεί. Μετά από μια νομική μάχη με αρκετές εταιρείες που υπήρχαν εκείνη την εποχή, ένα ομοσπονδιακό εφετείο απεφάνθη το 2010 ότι η FDA δεν θα μπορούσε να απαγορεύσει και να κατάσχει ecigs, διότι αν ο οργανισμός ήθελε να ρυθμίσει το άτμισμα, θα έπρεπε να χειριστεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όπως και κάθε άλλο νέο προϊόν καπνού.