Που οφείλεται η έκρηξη στο e-cigarette, τι την προκαλεί

Πού οφείλεται η έκρηξη στο e-cigarette, τι την προκαλεί

Που οφείλεται η έκρηξη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο  (e-cigarette), τι την προκαλεί. Ο σκοπός του κειμένου δεν δημιουργήθηκε για να αποκρύψει τις ανησυχίες του κόσμου, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Εάν λειτουργείται μεθοδικά, γνωρίζοντας τις λανθασμένες κινήσεις, θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποτρέψετε τις ενδεχόμενες συνέπειες, ένα λάθος που συναντώ συνεχώς από γνώστες του είδους όταν μπαίνει αυτή η συζήτηση στη μέση είναι να προσπαθούν να κουκουλώσουν το θέμα αλλάζοντας συζήτηση ή να την υποβιβάζουν λέγοντας πως αυτό είναι ένα γενικό φαινόμενο που μπορεί να συμβεί παντού.

Το πρόβλημα δεν λύνεται κρύβοντας το κάτω από το χαλί, αλλά μόνο με συζήτηση, ώστε να εξηγήσουμε στον ανίδεο κόσμο που έχει μαύρα μεσάνυχτα, ότι υπάρχουν στοιχειώδεις κανονισμοί που πρέπει να ακολουθηθούν προστατεύοντας τον εαυτό τους.

Η αλήθεια είναι ότι όποια συσκευή φέρει μπαταρία επαναφορτιζόμενη, η οποία θέλει φόρτιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θέλοντας και μη μπαίνουμε στο τρυπάκι να προφυλαγόμαστε γιατί έτσι επιτάσσουν οι κανονισμοί ασφαλείας, εφόσον δεν μεριμνούμε να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες, εννοείται πως θα κινδυνεύουμε, όποιον ειδικό και να ρωτήσετε θα σας το επιβεβαιώσει ανεπιφύλακτα.

Στο ηλεκτρονικό τσιγάρο οι εκρήξεις οφείλονται σε δύο βασικούς παράγοντες.

Πρώτον, η μπαταρία λόγω των χημικών στοιχείων που περιέχει περιπλέκει την κατάσταση, εάν είναι χαμηλής ποιότητας και επιτηδευμένα από τον κατασκευαστή (κυρίως από κινέζους) έχει αναγομωθεί για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων, τότε σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιηθεί αυτή η μπαταρία από κινητό τηλέφωνο, tablet, ηλεκτρικό σκουπάκι, και άλλες πολλές, τότε κάλλιστα μπορείτε να αντιληφθείτε πως είναι μία ωρολογιακή βόμβα, το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιηθεί, από λάθος ή αμέλεια του χρήστη, διαβάστε εδω επαναγορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου και  επισημάνσεις.

Δηλαδή, αν έχουμε την μπαταρία δίπλα σε ένα θερμαινόμενο σώμα για παραπάνω από το επιτρεπόμενο χρονικό όριο ή απευθείας επάνω στην καυτή πηγή, αυτή από μόνη της συσσωρεύει θερμά αέρια που αν δεν έχει διέξοδους αεραγωγών, συμπιέζεται και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από φλόγες ή έκρηξη, εάν είναι κατεστραμμένη και την βάλουμε σε λειτουργία, θα γίνει παρομοίως το ίδιο.

Για να μην έχετε ψευδαισθήσεις, θέλω να σας πω το εξής, από μπαταρίες μπορεί να φτιαχτεί μία βόμβα για κακό σκοπό, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες ώστε να μη γίνει αιτία να δημιουργηθεί από κάποιους επιτήδειους.

Κατά την αγορά, θα διαπιστώσουμε επάνω στο κουτί διάφορες επισημάνσεις της εταιρείας για το προϊόν, που μας εξηγεί τι απαγορεύεται ρητώς με ένα χ επάνω στο εικονογραφημένο σχέδιο.

Δεύτερον, έκρηξη μπορεί να προκληθεί και από φθηνό ατμοποιητή τύπου CE5, CE4, τα οποία έχουν πλαστική θαλάμη, εδώ το πρόβλημα εντοπίζεται στο εξής σημείο, επειδή η κατασκευή του πλαστικού είναι χαμηλής ποιότητας, σε συνάρτηση με μία δυσλειτουργία του μηχανισμού που θα αποφέρει υπέρτατη θερμοκρασία από το κανονικό στην δεξαμενή, είναι αιτία να γίνει το κακό.

Σκόπιμη παραπλάνηση.

Μου στέλνουν κατά καιρούς διάφορα email οι αναγνώστες μας, που είναι αρχάριοι στο είδος, ότι ανά δύο μέρες βγαίνουν στις ιστοσελίδες δημοσιεύματα για εκρήξεις καταποντισμούς και διάφορα άλλα, που είναι υπεύθυνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο, λοιπόν  απαντώ στο παρόν άρθρο για να το μάθουν όσοι το αναγνώσουν.

Η σκοπιμότητα δεν έγκειται καθαυτό στο να πλήξουν το άτμισμα, πλην των καπνοβιομηχανιών που έχουν έννομο συμφέρον ώστε να πληγεί ανεπανόρθωτα το e-cigarette για να επιστρέψουν οι εθισμένοι χρήστες της νικοτίνης στο κάπνισμα αφού δεν θα έχουν άλλη αποτελεσματική επιλογή.

Τα blogs και websites ενημέρωσης κάνουν το εξής ατόπημα (μέγα ολίσθημα), για να είναι ελκυστικοί οι τίτλοι ώστε επισκέπτης να κάνει κλικ επάνω για να το διαβάσει, επιλέγουν να είναι συγκλονιστικοί ώστε να επιδράσει η κίνηση αυτή θετικά για τον κόμβο τους. Σαφώς δεν είναι όλοι ίδιοι και υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι που εξασκούν το λειτούργημα της ενημερώσεως με χριστιανική ευλάβεια.

Ότι είναι υπαρκτά μερικά περιστατικά με ατυχήματα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, διότι εξήγησα παραπάνω τι συμβαίνει, για να το κατανοήσετε απολύτως πάρτε το συγκεκριμένο παράδειγμα, εάν ρίξεις μία μπαταρία απευθείας στη φωτιά το μόνο σίγουρο που θα συμβεί είναι έκρηξη.