Πότε ένας επισκευάσιμος ατμοποιητής είναι άχρηστος

Πότε ένας επισκευάσιμος ατμοποιητής είναι άχρηστος

Πότε ένας επισκευάσιμος ατμοποιητής είναι άχρηστος, και ποια τα σημάδια που μας δείχνουν ότι δεν είναι κατάλληλος προς χρήση.

Έχω επαναλάβει αρκετές φορές στα άρθρα μου ότι οι επισκευάσιμοι ατμοποιητές δεν ειναι για ολόκληρη ζωή, το αναφέρω επειδή πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, πως αυτού του είδους οι κατασκευές θα τους συντροφεύουν για άπειρο χρονικό διάστημα.

Τα πρώτα σημάδια που μας επιδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, είναι η φθορά και η αποκόλληση της επιφανειακής επίστρωσης του χρώματος, δηλαδή έχει αρχίσει και ξεφλουδίζεται η επικάλυψη της επάνω επιφάνειας. αυτό χαρακτηρίζεται ως άκρως επικίνδυνο, διότι η θέρμανση του μετάλλου δεν προστατεύεται πλέον από ατσάλι. η υψηλές θερμοκρασίες αρχίζουν και απελευθερώνουν χημικές ουσίες οι οποίες μερικές από αυτές είναι καρκινογόνες,

Ελέγχουμε συνεχώς τον ατμοποιητή μας ενδελεχώς για ασυνήθιστες λεπτομέρειες, που στην ουσία μας προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά, Η πρώτη μας κίνηση είναι να τον αφήσουμε στην άκρη και να απευθυνθούμε στο κατάστημα που το αγοράσαμε, ώστε να τους εξηγήσουμε τι συμβαίνει και τι μέτρα μπορούμε να λάβουμε ή αν είναι για πέταμα.

Αν δεν σας καλύπτει η απάντηση που σας δώσανε, θα σας συνιστούσα να μην το χρησιμοποιήσετε, ακόμη και αν η αξία του υπερβαίνει τα φυσιολογικά οικονομικά όρια που κινούσαστε, η υγεία είναι ανεκτίμητο αγαθό και δεν αξίζει να τη βάζουμε σε κίνδυνο για οτιδήποτε.