Παράκαμψη των νόμων λόγω κερδοφορίας

Παράκαμψη των νόμων λόγω κερδοφορίας

Παράκαμψη των νόμων λόγω κερδοφορίας από τους καταστηματάρχες επιχειρήσεων εις βάρος του αντικαπνιστικού νόμου.

Παρόλο που είχε εισαχθεί ο νόμος περιορισμού καπνίσματος σε αρκετές χώρες προς το κοινό καλό όλων χάριν της υγείας, παρατηρήθηκε το εξής παράδοξο φαινόμενο, αν και εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις μειώσεων ανεξέλεγκτης πώλησης, προμήθειας, κατανάλωσης και διαφήμιση των προϊόντων καπνού, παρά το γεγονός ότι η έγκριση του σήμαινε μια σημαντική πρόοδο στην πολιτική για τη δημόσια υγεία, περιλάμβανε εξαιρέσεις, επιτρέποντας το κάπνισμα στα μπαρ και τα εστιατόρια. αφήνοντας καθορισμένες περιοχές καπνίσματος να κάνουν χρήσγ ως συνάρτηση της επιφάνειας τους, εξυπηρετώντας τους, μην τυχόν και χάσουν δυσαρεστημένους πελάτες και κατευθυνθούν σε άλλα καταστήματα.

Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένας κανόνας χωρίς εξαιρέσεις, η οποίος θα απαγορεύε ουσιαστικά δίχως να παρακάμπτει προφανείς πτυχές λόγω της οικονομικής ωφέλειας που θα προέκυπτε από το όλο ζήτημα.

Σε γενικές γραμμές, το προϊσχύσαν δίκαιο επεκτάθηκε στα χαρτιά, πληθαίνοντας τις απαγορεύσεις του καπνίσματος σε κάθε κλειστό χώρο που χρησιμοποιείται από το ευρύ κοινό, αλλά τα ευτράπελα δεν έλειψαν, για να καταλάβετε τι εννοώ, όταν φέρεις σήμάνσεις με πινακίδες σε χώρους τονίζοντας την ιδιαιτερότητα, λίγα μέτρα παραδίπλα σε ανοιχτούς χώρους στα κέντρα εκπαίδευσης, κέντρα υγείας, και των περιοχών που συνορεύουν με τις παιδικές χαρές, κάπνιζαν προφανέστατα οι χρήστες μπροστά σε ανήλικα παιδιά, ανάλογα με τη φορά του ανέμου πιθανόν ο καπνός να ερχόταν προς τα επάνω τους.

Αφού ο σκοπός ήταν να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παρατυπίας, διαπιστώθηκε ότι ο καθένας έκανε ότι ήθελε, χωρίς να λογαριάζουν ακόμη και τυχόν πρόστιμα που θα τους επιβαλλόταν σε περίπτωση που πιανόντουσαν επ αυτόφωρο από τις δημόσιες ή αστυνομικές αρχές, το κόστος ενός προστίμου ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ, όταν αυτό επαναλαμβάνεται ακολουθεί τακτική δικάσιμος με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης (στην θεωρία πάντα).

Εφόσον αυτοί επαγγελματίες λειτουργούνε ανενόχλητοι, δεν έχει κανένα νόημα να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για την δήθεν τήρηση των νόμων.