Ότι γλιτώσεις από χρήμα το πληρώνεις με υγεία

Ότι γλιτώσεις από χρήμα το πληρώνεις με υγεία

Ότι γλιτώσεις από χρήμα το πληρώνεις με υγεία, είναι η δικιά μου φιλοσοφία και στηρίζεται περισσότερο στην ανάδειξη κακώς κειμένων.

Ξεκινώντας πριν πολλά χρόνια το vaping, ήταν αρκετά απλούστατα τα πράγματα χωρίς πληθώρα επιλογών, αν δεν κάνω λάθος το 2009 οι μάρκες που κυκλοφορούσαν στην εμπόριο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα των δύο μου χεριών, στη συνέχεια βελτιστοποιήθηκε η κατάσταση με τον ερχομό εκσυγχρονισμένων πολύπλοκων συσκευών που πρόσφεραν τρομερή ευελιξία στις δυνατότητες, ούτως ώστε να καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Το πρόβλημα που παρατήρησα τα τελευταία δύο χρόνια στους ομοϊδεάτες ατμιστές ήταν, πως βρισκόντουσαν συνεχώς αντιμέτωποι με το δίλημμα αν πρέπει να επιλέξουν την οικονομικότερη συσκευή και όχι την καταλληλότερη, βάσει προδιαγραφών που θα τους εξασφάλιζε μία απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία με ασφάλεια.

Δεν σημαίνει απαραίτητα πως το ακριβό είναι αξιόπιστο, διότι εμπλέκονται διάφοροι μεσάζοντες και ο καθένας πρέπει να βγάλει κέρδος, συν τους φόρους, τα έξοδα, οι πάγιες υποχρεώσεις και  τελικά φτάνει να αλλοιώνεται προς τα ύψη η τιμή, έως ότου καταλήξει το προϊόν στον καταναλωτή,. Εκεί πιθανό να συγχέονται πληροφορίες, επειδή ίσως έχει ακριβοπληρώσει παραπάνω από την εκτιμώμενη αξία, να θεωρεί εσφαλμένα ότι έχει το σπουδαιότερο που κινείται στην αγορά, λίγο που του φουσκωνουν τα μυαλά οι φίλοι, λίγο οι ανίδεοι στο youtube, βάλε και τις διαφημίσεις, οπότε ήρθε και έδεσε.

Το οριστικό χτύπημα έρχεται να επιβεβαιώσει η άγνοια ή η τύφλα που μας διακρίνει, ερωτώ (ρητορικά) δύναται να έχουμε το καλύτερο προϊόν στη χαμηλότερη τιμή; εδώ οι απόψεις διίστανται και ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη και να την υποστηρίζει μέχρι τέλους, εδώ πάλι συναντάμε το προηγούμενο παράδειγμα που έδωσα παραπάνω, να πέσεις έξω στις εκτιμήσεις σου σαν άνθρωπος, πιστεύω είναι κάτι φυσιολογικό, να είσαι αγύριστο κεφάλι και να μη βλέπεις μπροστά σου τα αυτονόητα, τότε χρειαζόμαστε επειγόντως διακοπές.

Για να είμαι ειλικρινής, ίσως και εγώ αν έχω τη δυνατότητα να επιλέξω ανάμεσα σε ένα φθηνό ή ακριβότερο και διαπιστωμένα το αντικείμενο στην χαμηλότερη τιμή κάνει θεσπέσια εργασία, σίγουρα δίχως δεύτερη σκέψη θα επιλέξω το πρώτο, αλλά αν έχω οποιαδήποτε αμφιβολία για το φθηνό και δεν μπορώ να αγοράσω το υπερεκτιμημένο, μάλλον θα κάνω οικονομία και θα περίμενα να μαζευτεί το ποσό για να προχωρήσω στην απόκτησή του.

Δεν θα έβαζα όμως ποτέ τον εαυτό μου σε κίνδυνο χάριν οικονομίας, νομίζω είμαι συνειδητοποιημένος χωρίς να περιαυτολογώ, μπορώ να ζυγίζω καταστάσεις και να οδηγούμε σε ασφαλή συμπεράσματα, διότι έχω πάρει πολλά αρνητικά μαθήματα και με βοήθησε να βλέπω καθαρότερα τον ορίζοντα.

Κλείνοντας ήθελα να σημειώσω, ότι γνωρίζω την οικονομική δυσχέρεια πού βρίσκεται το 85% του πληθυσμού μας, μέσα σε αυτούς βρίσκομαι και εγώ, ειλικρινά όταν περνάει από το χέρι μου να βοηθήσω συνανθρώπους μου να βρουν το φθηνότερο προϊόν θα το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση και ας δυσαρεστήσω τα καταστήματα που δεν εξυπηρετώ το σκοπό τους.