Οι καπνοβιομηχανίες μπαίνουν γερά στο παιχνίδι

Οι καπνοβιομηχανίες μπαίνουν γερά στο παιχνίδι

Οι καπνοβιομηχανίες μπαίνουν γερά στο παιχνίδι του e-cigarette, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να απορροφήσουν ένα μερίδιο των κερδών.

Οι πρώτες προσπάθειες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν αφορούσε περισσότερο στον τύπο cigalikes, το οποίο προσομοιάζει το συμβατικό τσιγάρο, ώστε να δίνουν την ψευδαισθηση στον χρήστη ότι δήθεν καπνίζουν, ακόμα και τη σημερινή εποχή έχουν έχουν μεγάλη ζήτηση, κυρίως από καπνιστές, μερικά είναι μιάς χρήσης ή το πολύ ολόκληρης ημέρας εάν δεν το χρησιμοποιούνε πολύ.

Κατάλαβαν οι καπνοβιομηχανίες ότι σιγά σιγά εκτοπίζονται και σκεπτόμενοι πως το μέλλον βρίσκεται στο κλάδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου, έτσι αποφάσισαν να συμμετέχουν και στις δύο πλευρές (με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια) με απώτερο σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους,

Διερωτώμαι αν η πρακτική τους αυτή συνεχίζει να είναι ίδια όπως στον τομέα των παραδοσιακών τσιγάρων, που το έχουν γεμίσει δηλητήρια και επικίνδυνες χημικές ουσίες, κάνοντας τα περισσότερο εθιστικά για να έχουν μεγαλύτερες πωλήσεις, δίχως να λογαριάζουν την ανθρώπινη ψυχή, μην μου πείτε για εμπάργκο, γιατί μου είρθε στο μυαλό η ιστορία της κόκα κόλα, οι καταναλωτές στην ελλάδα είχαν αποφασίσει να μην αγοράζουν τα προϊόντα τους, αυτό κράτησε για ένα εικοσιτετράωρο και η coca cola έβαλε μαύρες πλερέζες, την κατατρόμαξαν.

Η δράση τους στοχεύετε κυρίως στις ηνωμένες πολιτείες αμερικής και το ηνωμένο βασίλειο, βέβαια εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο μέσω της αγοράς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει κάτι αξιοσημείωτο που να χρήζει σπουδαίας αναφοράς. Η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να τους περιφρονούμε διότι έχουν απίστευτη δύναμη και εξουσία που μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό, αρκεί να το θελήσουν.

Στο οικονομικό σκέλος του θέματος, μπορείτε κάλλιστα να αντιληφθείτε πως πρόκειται για αυτοκρατορίες που δεν μπορούν να τους εκτοπίσουν ούτε οι πανίσχυρες κυβερνήσεις προηγμένων κρατών, ο λόγος είναι απλός, αφήνουν τόσα πολλά έσοδα στις χώρες από την φορολογία επί των προϊόντων, που δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση αμελητέα, αντιθέτως συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε να καταστούν απαραίτητοι.

Ένα άλλο γεγονός που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, είναι ότι προσφέρουν οικονομικά χρήματα σε διάφορα ιδρύματα αναξιοπαθούντων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, για να επιδείξουν το καλό τους πρόσωπο και να συγκινηθούν οι άνθρωποι από τη μεγαλοψυχία τους,