Οι αυξημένοι φόροι οδηγούν στο λαθρεμπόριο

Οι αυξημένοι φόροι οδηγούν στο λαθρεμπόριο

Οι αυξημένοι φόροι οδηγούν στο λαθρεμπόριο, αν δεν το πήραν ακόμη χαμπάρι οι πολιτικοί παράγοντες αυτού του τόπου, ε τότε είναι άμοιροι ευθυνών.


Το πρόβλημα αρχίζει και διογκώνεται ολοταχώς, οι πρώτοι που θα πληγούν από αυτές τις συνέπειες είναι οι ψιλικατζήδες και οι περιπτεράδες (λιανικό εμπόριο), ούτως ή άλλως για ένα μεροκάματο της συμφοράς παλεύουν ολημερίς κι ολονυχτίς οι φουκαριάρηδες, το καθαρό κέρδος από ένα πακέτο τσιγάρα ανέρχεται στο ποσό των 10 λεπτών του ευρώ, για βα βγάλουν 30 ευρώ πρέπει να πουλήσουν 300 πακέτα.

Φανταστείτε ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο χωριό στα κατσάβραχα, τι τρελά κέρδη μπορεί να έχει από τις καθημερινές εισπράξεις, μιλάμε για ψίχουλα.
Ο καταναλωτής με τη σειρά του για να αποφύγει τα μεγάλα έξοδα, τον εξωθούν να βρίσκει παράνομες λύσεις, φυσικά είμαι κατά αυτών των τακτικών και δεν συμμερίζομαι επουδενί τέτοιες ύπουλες μεθόδους.

Ο κρατικός μηχανισμός δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν είναι τις στιγμής να αναλύσω τους λόγους, απλά ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι, μία βόλτα στη λαϊκή αγορά να κάνεις θα βρεις να πωλούνται παράνομα αφορολόγητα τσιγάρα, απορώ πως ο απλός κόσμος έχει πρόσβαση να προμηθευτεί άμεσα οποιαδήποτε μάρκα, ενώ οι ράμπο της εφορίας κάνουν τον ύπνο του δικαίου (αγρόν αγοράζει).

Τα πράγματα σφίξανε καλή μου φίλοι, ότι συμβαίνει στου διπλανού το σπίτι, μετέπειτα πιθανόν να  ακολουθήσει η σειρά μας, εννοώ φυσικά το e-cigarette, θα σας εξηγήσω, ακούστε μία περίπτωση που συναντά ο καθένας μας όταν βγαίνει για ψώνια σε ένα κατάστημα, ο καταστηματάρχης για να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος σου προτείνει χωρίς απόδειξη και εσύ για να γλιτώσεις το υπέρογκο κόστος δέχεσαι και τον παίρνεις φθηνότερα.

Πού είναι το πρόβλημα:

Όταν σου πλασάρουν το προϊόν παράνομα, ενδέχεται να το έχουν αποκτήσει από λαθρέμπορους με ελαττωματικές πηγές, πρώτον και κυριότερο αν σου παρουσιαστεί ελάττωμα στην συσκευή δεν θα έχεις εγγύηση επιδιόρθωσης ή αποκατάστασης, απόφυγες εν μέρει την αρχική οικονομική επιβάρυνση αλλά θα σου βγει ακριβότερα διότι θα είναι πλέον άχρηστο, δικαιολογημένα μετά θα σου πει ο εξυπνάκιας, αφού ρε φίλε το πήρες στη μαύρη αγορά τι περιμένεις (ο νοών νοείτω).

Επειδή συντελεί στο πρόβλημα η οικονομική κρίση που διέπει την ελλάδα, βρήκαν ευκαιρία τα λαμόγια να καρποφορήσουν εις βάρος αθώων πολιτών, θα μου πείτε, δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο παλαιότερα και το παρατηρήσαμε τώρα; σαφώς και υφίσταται αλλά όπου υπάρχει ακραία φτώχεια η εγκληματικότητα ανεβαίνει στο ζενίθ.

Το παρεμπόριο είναι δημιούργημα κακοποιών στοιχείων, ότι εμπλέκονται στη μέση αφελείς που θα πληρώσουν πρώτοι την νύφη είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, στο τέλος θα την σκαπουλάρουν όπως πάντα τα μεγάλα κεφάλια, ένω εμείς θα σχολιάζουμε από τον καναπέ του σαλονιού μας, σαν βασιλιάδες φτύνοντας τον κόρφο μας και μονολογώντας γιατί άραγε να συμβαίνουν όλα αυτά, (άδικη κοινωνία που άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα).