Ο πειραματισμός σε διάφορα αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων

Ο πειραματισμός σε διάφορα αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων

Ο πειραματισμός σε διάφορα αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων και των απαγορευμένων ουσιών που ωθούν έναν άνθρωπο να τα δοκιμάσει.


Αντιλαμβανόμαστε ότι η νεολαία παγκόσμιος μπαίνει στη δοκιμασία να πειραματιστεί με διαφορετικά πράγματα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης τους, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τώρα vaping. Αλλά ποιος είναι ο λόγος που οι μαθητές θέλουν να δοκιμάσουν το άτμισμα; στον πληθυσμό των ηλικιωμένων, η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων συνδέεται με την θέληση να σταματήσουν το κάπνισμα.

Σε μια μελέτη φοιτητών ενός κολεγίου, αποφάνθηκαν οι ειδήμονες ότι δεν είναι ο κύριος λόγος η διακοπή αλλά η εξερεύνηση νέων συνθηκών που θα τους κάνει να διαφέρουν από τους υπόλοιπους για λόγους εντυπωσιασμού, η νεαρή τους ηλικία επιτρέπει στον να αψηφούν τους κινδύνους με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται για τον εαυτό τους.

Στο πανεπιστήμιο του Buffalo μια μελέτη υποστηρίζει ότι έχει βρει ποια είναι η κινητήρια δύναμη πειραμάτων σε μεγάλη κλίμακα μεταξύ των φοιτητών στο άτμισμα.

Σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι συνήθως ατμίζουν για να αποφύγουν το κάπνισμα, η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 429 φοιτητές από τέσσερα πανεπιστήμια που οι χρήστες είχαν χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και διαπίστωσαν ότι περισσότερο από το 72 τοις εκατό ασκούσαν αυτό το χόμπυ μόνο για απόλαυση.

Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι φοιτητές και νεαροί ενήλικες μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη χρήση e-cig για συναισθηματικούς λόγους, όπως η  απόλαυση ή την ευχαρίστηση που παίρνουν από τη χρήση αυτών των προϊόντων.

Μπορεί κάποιος κάλλιστα, ακούγοντας αυτόν τον συλλογισμό να υποθέσει πως πρόκειται για απόλυτη ανωριμότητα αλλά κυρίως στο δυτικό πολιτισμό επικρατεί το θεαθήναι, ωστόσο είναι κατακριτέο από τη μεγαλύτερη μάζα νοήμονων ανθρώπων γνωρίζοντας πως ο δρόμος προς τα ναρκωτικά είναι ο σταθμός στον οποίο θα περάσουν το 50% εξ αυτών και το 15% θα παραμένει μόνιμα.

Σε αυστηρές κοινωνίες, οι γονείς παίρνουν το ρόλο που κατακρίνουν οτιδήποτε, κουνώντας το δάχτυλο στα παιδιά τους, εξηγώντας τους πως σε διαφορετική περίπτωση θα τους διώξουν από το σπίτι, έπειτα αυτοί λόγω παρορμητικότητας δράττουν την ευκαιρία να την κοπανήσουν από την οικογενειακή εστία αναζητώντας νέα ενδιαφέροντα που θα εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους.