Με έναν αυξανόμενο αριθμό πολιτειών της Αμερικής

Με έναν αυξανόμενο αριθμό πολιτειών της Αμερικής

Με έναν αυξανόμενο αριθμό πολιτειών της Αμερικής που επιβάλλουν πολλαπλούς ειδικούς φόρους κατανάλωσης για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα,
αναρωτιούνται εύλογα οι άνθρωποι πώς το επιπλέον κόστος θα επηρεάσει την ατμιστική κοινότητα και περαιτέρω τις επιχειρήσεις. Η πολιτεία της Washington DC, η οποία έχει ήδη υιοθετήσει ένα φόρο 67% για όλα τα προϊόντα vaping τον Οκτώβριο, αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι το μέλλον φαίνεται πολύ ζοφερό έως κατάμαυρο για την αντίπερα όχθη.

Ο προστιθέμενος φόρος 67% που έβαλαν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα υγρά αναπλήρωσης και όλα τα άλλα προϊόντα vaping, ακόμη και αν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καπνικά είδη ανάμεσα σε αυτά. Ο φόρος εισήχθη για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό του Δημάρχου Muriel Bowser τον περασμένο Ιούνιο και εκτιμάται ότι θα φέρει περίπου 380.000$ ετησίως έσοδα στα ταμεία τους. Αν όμως κρίνουμε από τον τρόπο που τα πράγματα πάνε καλά έως τώρα, μετέπειτα δεν θα υπάρχει κανένας χρήστης από τη μεσαία τάξη να τα πληρώσει διότι γίνεται υπέρογκο το ποσό βάσει αναλογίας.

Ακόμη και πριν από τον υψηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης που τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2015, οι εμπειρογνώμονες του κλάδου και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων vape προειδοποίουσαν ότι θα καταστρέψει τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις, αλλά οι άνθρωποι δεν συνειδητοποίησαν πόσο άσχημα μετατράπηκαν τα πράγματα, ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποια καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο λόγω ανικανότητας εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεών τους, προς την κυβέρνηση.

Ένας καταστηματάρχης ανέφερε, που ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν, υπολογίσαμε τους αριθμούς και διαπιστώσαμε ότι δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να παραμείνουμε ανοικτοί, μάλλον θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέα προϊόντα διότι δεν θέλω να ρισκάρω, το μαγαζί απασχολεί τέσσερα άτομα και θα πρέπει να τα απολύσω σε διαφορετική περίπτωση.

Παρά τα όσα θα μπορούσαν επίσημα να διεκδικήσουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ισχυρίζονται ότι ο φόρος 67% δεν έχει σχεδιαστεί για να παράγουν επιπλέον έσοδα ώστε να καλύψουν πιθανόν οικονομικές ζημιές που θα προκύψουν στο μέλλον, αυτή η κίνηση έχει ως σκοπό καθαρά να μας εξοντώσει διά παντός. Δεν είναι γραφτό να αποφέρει έσοδα αυτή η τακτική, ανάφεραν μέλη του συνδικάτου. Για να επιβιώσουμε η φορολογία δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 30 τοις εκατό, αυτό θα ήταν ενοχλητικό αλλά θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε