Λοιπόν υπάρχει μια καλή είδηση στον ορίζοντα

Λοιπόν υπάρχει μια καλή είδηση στον ορίζοντα

Λοιπόν υπάρχει μια καλή είδηση στον ορίζοντα. Οι επιστήμονες πρότεινουν στους ανθρώπους  που επιθυμούν να στραφούν στο e-cig, σε μια προσπάθεια για να σταματήσουν το smoking ,θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ανεβάσουν τη δόση νικοτίνης που παίρνουν από τη χρήση τους καθημερινά.

Δύο νέες ερευνητικές εργασίες που μόλις κυκλοφόρησαν τον προηγούμενο έτος δείχνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να μπορούν να βοηθήσουν τους καπνιστές που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα, αλλά μόνο αν χρησιμοποιούνται κάθε μέρα, αντί σπάνια. Μπορεί επίσης να είναι πιο ευεργετικό αν χρησιμοποιούν οι χρήστες εκδόσεις επισκεύασιμων ατμοποιητών που διαθέτει ευκολία επαναγέμισης της δεξαμενής, η οποία θα μπορούσε να να διευκολύνει την διεργασία, απλουστεύοντας κατά πολύ.

Ο Δρ Ann McNeill του Ινστιτούτου College του Λονδίνου, που ανήκει στον τομέα ψυχολογίας και νευροεπιστημών, διεξήγαγε δύο νέες μελέτες όπου αναφέρουν: Οι περισσότεροι καπνιστές θέλουν να σταματήσουν, αλλά αγωνίζονται με λάθος τρόπο υποβαθμίζοντας την προσπάθειά τους. Εάν ξεκινούσαν με ένα electronic cigarette, λειτουργώντας το πιο συχνά και σταματήσουν το smoking τότε η επίτευξη του στόχου θα είναι συντομότερη. Αν οι συσκευές σας δεν βοηθούν δοκιμάστε κάτι διαφορετικό.

Ενώ και οι δύο ερευνητικές εργασίες έθεσαν ως στόχο να αποδείξουν ότι το άτμισμα επιτρέπει στους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, δεν τονίζουν όμως ότι ο χώρος μας είναι ευεργετικός ώστε να απαλλαγούμε από τον εθισμό. διότι η ατομική νοοτροπία του καθενός παίζει επίσης ρόλο στο χρήστη που θέλει να κόψει τη συνήθεια για τα καλά.

Οι μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, περιλαμβάνουν περίπου 2.000 καπνιστές και ξεκίνησαν  πέρυσι έως το τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Η αρχική μελέτη δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σε μία εφημερίδα που κύριο θέμα της είναι η τοξικομανία και τόνισε ότι πάνω από το 65 τοις εκατό των ατόμων που χρησιμοποιούσαν e-cig κατάφεραν να διακόψουν οριστικά το smoking, σε αντίθεση με το 44% επιτυχίας που το έκοψαν μαχαίρι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.