Κλώνοι στα mod και στους ατμοποιητές

Κλώνοι στα mod και στους ατμοποιητές

Όταν αναφερόμαστε στη λέξη κλώνος στης συσκευές mod και ατμοποιητών μας έρχονται περίεργες σκέψεις στο μυαλό.

Φαίνεται όμως πως ο κόσμος του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ελκύεται περισσότερο για την τιμή του και ελάχιστα για τις προδιαγραφές του, δεν είμαι αρνητικός στο όλο θέμα αρκεί να υπάρχουν κάποιες σωστές βάσεις χωρίς να πετάμε τα χρήματά μας στο βρόντο.

Όταν αυτό συμβαίνει από τους κατασκευαστές για να εξαπατήσουν τον κόσμο, αρχίζω και νευριάζω με την πρακτική τους και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να συνομιλήσώ μαζί τους μέσω διαδικτύου, τους τα ψέλνω ένα χεράκι, να είστε σίγουροι πως δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τους κλώνους.

Το θετικό πρόσημο ότι πολλοί από αυτούς τους κλώνους είναι συγκρίσιμα και μερικές φορές ακόμη καλύτερα από τα αρχικά προϊόντα που είναι πρωτότυπα. Τα κακά νέα είναι ότι πολλοί κλώνοι δεν αναγνωρίζονται ως τέτοια και συχνά είναι δύσκολο να βρεις τη διαφορά κατά την αγορά.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα τύπου eGo είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, Ο αριθμός των eGo  στην αγορά είναι συγκλονιστικός, αλλά καμία από αυτές δεν είναι από τον αρχικό σχεδιαστή eGo. Ακόμη και η μάρκα Joye eGo που θεωρείται από πολλούς ως η εφευρέτρια, στην πραγματικότητα είναι απομίμηση του Janty eGo.

Βασικά αυτό εξυπηρέτησε την τεχνολογία να σταθεί επάνω της, ώστε να εξελιχθεί σε πολύ σύγχρονο είδος. Τα περισσότερα που κυκλοφορούν πρέπει να κοστολογούνται σε χαμηλότερη τιμή από την αυθεντική (ο νόμος της αγοράς). Το τεράστιο πρόβλημα που τίθεται στη διαδικασία είναι πως η μπαταρία με εσωτερικό και εξωτερικό κονέκτορα 510 (inner-outer thread) παραπέμπουν τον καταναλωτή παραπλανώντας εξεπίτηδες ως γνήσια. γίνεται σχεδόν αδύνατο να συγκρίνεις την ποιότητα από έναν προμηθευτή στην αγορά που το αποκρύπτει σκόπιμα και όταν το διαπιστώσεις σου λέει συγνώμη το παρέλειψα.

Παραδείγματα.

Ένα άλλο καλό παράδειγμα μπορείς να συναντήσεις στο δημοφιλή Kayfun rebuildable ατμοποιητή, το γνήσιο πρωτοβγήκε από ρώσους σχεδιαστές κατασκευαστών και δημιουργήθηκε στην Γερμανία. Το οποίο βέβαια πήραν μετά οι κινέζοι, αντιγράφοντας κάκιστα έως άθλια, όμως το πουλούν αρκετά φθηνότερα, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλα είδη και η διαφορά στην τιμή είναι περίπου λίγα ευρώ.

Η διαφορά μπορεί συχνά να βρεθεί στις λεπτομέρειες, όπως το τραχύ σπείρωμα και η κακή ποιότητας σιλικόνες (λάστιχα). Και πάλι, το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και αν αυτά αναφέρονται συνήθως ως κλώνοι, συχνά δεν υπάρχει τρόπος διαχωρισμόυ μεταξύ τους. Ορισμένοι κατασκευαστές, όπως HCigar και EHPro είναι εύκολο να εντοπιστούν, αλλά πολλά δεν είναι.

Αγοράζουμε μόνο αυθεντικά αν η τιμή δεν είναι τεράστια.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υποστήριξω, πως η αγορά ενός αυθεντικού είναι η σωστότερη επιλογή, αλλά συνειδητοποιώντας πως όταν η εκτίμηση τους φτάνει στα 100 ευρώ και οι απομιμήσεις 50€, μόνο ρεαλιστικό γεγονός δεν μου φαίνεται, στρέφοντας τους καταναλωτές προς την εύκολη λύση.

Ένα μειονέκτημα που εντοπίζω συχνά είναι πως το μαϊμού προϊόν δεν αναφέρει επάνω στην συσκευασία πώς αντιγράφει το γνήσιο, και ούτε πρόκειται να γίνει,προκαλώντας μεγαλύτερη σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό.

Εν γνώση του καταναλωτή.

Υποθέτω πως θα πρέπει να είσαστε ικανοποιημένοι με την αφήγηση μου εξηγώντας ποια σημεία πρέπει να εστιάσουμε. Αν η αγορά ενός κλώνου γίνεται εν γνώση του καταναλωτή, βεβαιωμένος πως δεν εξαπατήθηκε, κάτι που συμβαίνει εντατικά στις μέρες με την παραπλάνηση που έχει ως στόχο να ξεγελάσει τον άνθρωπο.

Αν υποπέσει στην αντίληψή σας παρόμοιο γεγονός παρακαλώ να μας το αναφέρετε ώστε να το αναδείξουμε, τουλάχιστον προφυλάσσοντας άλλους χρήστες της ατμιστικής κοινότητας για το καλό όλων μας.