Καρβονύλιο στο άτμισμα

Καρβονύλιο στο άτμισμα

Θα εξηγήσουμε από που μπορεί να προέλθει το καρβονύλιο στο άτμισμα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης που κυκλοφόρησαν στην Πολωνία έχουν δείξει ότι, ενώ το άτμισα είναι πολύ πιο ασφαλές από τα προϊόντα καπνού υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να δημιουργεί καρβονύλιο. Τώρα θα μπορούσα να σας κουράσω με τον επιστημονικό ορισμό των καρβονυλίων, (τα άτομα άνθρακα με διπλό δεσμό ενωμένα με άτομα οξυγόνου), αλλά αυτό που σκέφτεστε είναι ” τι σημαίνει αυτό για μένα;” το καρβονύλιο  είναι τα αγαπημένο παιδί των καπνοβιομηχανιών και των φαρμακευτικών εταιρειών που ήθελαν να προσπαθήσουν να τρομάξουν τους ατμιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου, παραπέμποντας σε αυτούς ως φορμαλδεΰδη.

Επειδή πλέον παρακολουθώ τακτικά την επιστημονική έρευνα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι παραπάνω παράγοντες επιδιώκουν να αμαυρώσουν την υπόσταση τις ατμιστικής κοινότητας με  αποκούμπι την παραπληροφόρηση των ανθρώπων. Αυτά τα δημοσιεύματα τα χρησιμοποιούν πάντα σαν απόδειξη για τον επιβλαβή χαρακτήρα του.

Λοιπόν η μελέτη έγινε για να χρησιμοποιήσουν μια μπαταρία τύπου eGO με κανονικό top coil clearomizer. Έτσι όταν η συσκευή χρησιμοποιήθηκε σωστά στα 3.2-4.0 volts, τα επίπεδα των καρβονυλίων ήταν εξαιρετικά χαμηλά. Μόνο όταν η συσκευή τέθηκε σε λειτουργία έως 4,8 βολτ  αρχίσαν να βλέπουν μια σημαντική αύξηση παραγωγής καρβονυλίου. Όχι μόνο αυτό, αλλά η συσκευή χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το επίπεδο για περίπου μια ώρα.

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε ότι η λάθος χρήση αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα σε οποιοδήποτε τομέα εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας, αν έχουμε άγνοια και δεν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, το σφάλμα χρεώνεται καθαρά στον εαυτό μας. Για παράδειγμα θα σας περιγράψω ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να συμβεί στον καθένα, αν μασάμε 5 τσίχλες νικοτίνης ταυτόχρονα πρόκειται εγκληματική ενέργεια προς την υγεία μας και δεν φταίνε οι τσίχλες καθεαυτό για το πρόβλημα.

Κακή χρήση αντίστασης.

Πιστεύω είναι κατανοητό, πως η κακή χρήση αντίστασης έχει ολέθρια αποτελέσματα με εξαιρετικά επικίνδυνο πρόσωπο εις βάρος μας, όταν δεν λαμβάνουμε τα στοιχειώδη μέτρα προφυλάξεις,  είναι επόμενο οι καταστροφικές συνέπειες να πλησιάζουν προς το μέρος μας. Διότι αν βλέπουμε την προβληματική συμπεριφορά απόδοσης τις αντίστασης και δεν προβαίνουμε σε άμεση αλλαγή τότε είμαστε άμοιροι ευθυνών.

Κατά καιρούς συναντώ περιπτώσεις όπου ο χρήστης λειτουργεί ανεύθυνα, πράττοντας ηθελημένα ή άθελα με αντικανονικές τακτικές πιστεύοντας πως για την αρνητική επίδραση φταίει η συσκευή. Οπότε με λίγα λόγια, να κατανοήσουμε πώς το μερίδιο ευθύνης που μας αντιστοιχεί, δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ούτε ο κατασκευαστής, ούτε ο πωλητής, ούτε καν ο ίδιος ο θεός.

Αν μεριμνήσουμε σωστά και τα πάντα είναι στην εντέλεια, το ατμιστικό επίπεδο θα εισέλθει σε νέους ορίζοντες προσωπικά για τον καθένα. Επειδή δίνω ιδιαίτερη βάση στις μικρές λεπτομέρειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δεν βρίσκομαι πότε προ εκπλήξεως, απολαμβάνω στο μέγιστο αυτά που μπορεί να μου προσφέρει το άτμισμα.