Ήμαρτον πουλάει e-liquids σε περίπτερο της γετονιάς

Ήμαρτον πουλάει e-liquids σε περίπτερο της γετονιάς

Ήμαρτον πουλάει e-liquids σε περίπτερο της γετονιάς, η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε από αγαπητό αναγνώστη μας, ο οποίος δεν ήθελε να αναφέρουμε το όνομα του.


Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα στον πρόλογο μου να αναφέρω ότι τέτοιου είδους προσπάθειες με καταγγελίες που ευσταθούν, βοηθάνε να απομακρύνουμε τα κακώς κείμενα της κοινότητάς μας, σε αντίθετη περίπτωση που κλείνουμε τα μάτια μας, κάνοντας πως δεν υπάρχουν ή δεν βαριέσαι μωρέ αδερφέ, θα επιτρέψουμε το e-cg να λοιδορείται, ενώ στην πραγματικότητα έχει σώσει κόσμο από την μάστιγα του καπνίσματος.

Για να εξηγήσω σε όσους δεν γνωρίζουν, τα υγρά αναπλήρωσης και γενικά τα ατμιστικά είδη ανήκουν σε μία ξεχωριστή κατηγορία, αυτός που καλείται να τα πωλήσει, απαιτείται βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας, να έχει ένα επίπεδο εξειδίκευσης ώστε να ενημερώσει τον καταναλωτή για τις ιδιαιτερότητες του προϊόντος και τις προφυλάξεις, για παράδειγμα η ουσίες  που εμπεριέχονται στη φιάλη, δύναται να προκαλέσουν αλλεργίες,

Η νικοτίνη είναι δηλητήριο και απορροφάται εντός δευτερολέπτων όταν πέσει στο δέρμα, έχω αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα μου, ότι η βρετανική κυβέρνηση το 2014 είχε ανακοινώσει επίσημα τον θάνατο δύο παιδιών, το ένα 2 χρόνων και το άλλο τεσσάρων ετών, από κατάποση υγρών αναπλήρωσης, θα μου πείτε πρέπει να υπάρξουν πολλές συγκυρίες μαζί ώστε να γίνει το κακό, πίστεψέ με μόνο λίγη ανευθυνότητα χρειάζεται.

Ας περάσουμε λοιπόν στο θέμα μας, δεν μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση ή  συνακολουθίας, αν ο συγκεκριμένος περιπτεράς που προσφέρει επί χρήμασι προϊόντα που εμπεριέχουν το δηλητήριο nicotine, είναι λιγάκι ζαμανφού, και έρθει ένα δεκατετράχρονο να ψωνίσει για τον εαυτό του e-liquid, νομίζετε πως θα έχει ενδοιασμούς αν θα πρέπει να το πουλήσει ή όχι, πιθανολογώ ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά ποιος με διαβεβαιώνει πως χάριν της κονόμας δεν θα μπει στον πειρασμό να το δώσει.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο κρατικός μηχανισμός είναι: τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα, απλά σχολαστικός έλεγχος χωρίς διακρίσεις, δεν είμαστε εδώ για να κατακρίνουμε κάνοντας τους καμπόσους, αλλά έχω πει επανειλημμένα, ότι θα λέω την αλήθεια με όποιο κόστος συνεπάγεται αυτό για την περαιτέρω πορεία μου.

Όταν ένας ανειδίκευτος, στο αντικείμενο του ηλεκτρονικού τσιγάρου που ίσως να μην έχει ατμίσει ποτέ του, χωρίς να ξέρει καν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, λειτουργίας κ.τ.λ, μπορεί να προμηθεύει τον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτου ηλικίας, εμπειρίας, γνώσεως, και χωρίς να τον έχει ξαναδεί ποτέ στη ζωή του, να λέει πληρώνεις και το παίρνεις.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοηθάνε πραγματικά να προχωρήσει ελληνική vaping κοινότητα. Να ξέρετε ότι με το μικρό λιθαράκι που βάζει ο καθένας, ίσως κάποια μέρα γίνει βουνό και θα μεγαλώσει η φωνή μας, θα αποκολληθούμαι οριστικά από την ανόητη σύγκριση εξίσωση με το κάπνισμα που γίνεται σκοπίμως για να διαβάλλουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας, για οποιαδήποτε καταγγελία θεωρείται κατά τη γνώμη σας ότι  είναι άξια αναφοράς, αρκεί να έχει κάποια βάση και να μην δυσφημούμαι ανθρώπους.