Η Scotland National Health Service ανακοίνωσε

Η Scotland National Health Service ανακοίνωσε

Η Scotland National Health Service ανακοίνωσε την μείωση του αριθμού προϊόντων διακοπής καπνίσματος κατά 169.967 το τελευταίο έτος.

Σύμφωνα με τον εθνικό οργανισμό υγείας της Σκωτίας ο αριθμός αυτός ελαχιστοποίησης αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο από την προηγούμενη χρονιά, η εύλογη εξήγηση του γεγονότος δεν είναι άλλο από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, οφείλεται στην αύξηση δημοτικότητας στην συγκεκριμένη χώρα, στην οποία έχουν βρει διέξοδο οι απελπισμένοι χρήστες που δεν έβλεπαν απτά αποτελέσματα από τις άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσαν στα μέσα δεκεμβρίου, διαπίστωνει επίσης ότι ο αριθμός των προσπαθειών για να σταματήσουν το κάπνισμα με τη βοήθεια των υπηρεσιών του NHS διακοπή του καπνίσματος έχει μειωθεί κατά 39% από το 2012. Την ίδια στιγμή, η έρευνα για τα νοικοκυριά της Σκωτίας το 2014 αποκάλυψε ότι 1 στους 20 ενήλικες χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα και περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των σημερινών καπνιστών, καινούργιοι και πρώην ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν e-cigarette ως έναν τρόπο διαφυγής από την κακή συνήθεια ή να τους κρατήσει μακριά από υποτροπιάζουσα περίπτωση που ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα αυτής της έρευνας ήταν ότι η σημαντική μείωση του αριθμού των προϊόντων διακοπή του καπνίσματος που διανεμήθηκαν, έχει μεταφραστεί σε μείωση των δαπανών  για τον εθνικό προϋπολογισμό – συνολικά  8.057.216 £ , δηλαδή λιγότερο κατά 34,1 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.

Η πλειοψηφία των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες είναι από τις πιο υποβαθμισμένες κοινότητες, όπου τα ποσοστά των καπνιστών είναι υψηλότερα. Ωστόσο, από το 2012 υπήρξε μείωση του αριθμού θέσεων εργασίας που προβλέπονται από τον οργανισμό για να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, ο υπουργός υγείας Maureen Watt είπε στην Daily Record. αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων, μεταξύ των οποίων είναι και η αύξηση χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως εναλλακτική λύση για την ενίσχυση διακοπής της αντίπερα όχθης.

Αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα το e-cig είναι σχεδόν σίγουρα λιγότερο επιβλαβές από τον καπνό, και αν οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν ως βοήθημα για να σταματήσουν το κάπνισμα, αυτό είναι θετικό, πρόσθεσε στο τέλος.