Η γαλλική κοινότητα ατμίσματος έχει δεχτεί κάποια

Η γαλλική κοινότητα ατμίσματος έχει δεχτεί κάποια

Η γαλλική κοινότητα ατμίσματος έχει δεχτεί κάποια σοβαρά πλήγματα πρόσφατα, αφού το Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα νέο νόμο υγείας που περιέχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση και την εμπορία των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Πλέον δεν είναι επιτρεπτή η χρήση σε δημόσιους χώρους, σε κλειστούς χώρους εργασίας και η διαφήμιση έχει ρυθμιστεί σε μεγάλο βαθμό που αποτρέπει τους περισσότερους να διαφημίσουν την πραμάτεια τους .

Επιπλέον, η υιοθέτηση της νέας οδηγίας για τον καπνό της ΕΕ χωρίς να υπάρχουν διατάξεις του υπό συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση έχει οριστεί να καταστήσει το vaping σχεδόν αναποτελεσματικό ως εναλλακτική λύση στο κάπνισμα.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, οι γάλλοι vapers εξαπλώθηκαν δραστικά στο διαδίκτυο το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015, αφήνοντας χιλιάδες μηνύματα στο επίσημο blog του υπουργού υγείας Μαρισόλ Τουρέν. Εκτός από το να δηλώνουν την αποδοκιμασία τους για τη νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα, έκαναν επίσης σαφές ότι αυτές οι νέες αλλαγές θα περιορίσουν την απόδοση των e-cigarettes, καθώς και τη διαθεσιμότητά τους στην αγορά, θέτοντας τις μικρές επιχειρήσεις σε καταστροφικό αβέβαιο οικονομικό μέλλον ενώ παράλληλα βοηθά ευνοώντας τις εταιρείες καπνού να αναλάβουν αποκλειστικά όλο τον τομέα, με παρωχημένα cigalikes

Τα μηνύματά που έλαβε ο Τουρέν προφανώς δεν έπιασαν τόπο ή δεν είχαν αντίκρισμα και δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει. Αυτή η πλήρης αδιαφορία για για την γαλλική ατμιστική κοινότητα, θεωρήθηκε από πολλούς ως απόλυτη περιφρόνηση, αλλά αντί να προκαλέσουν μία βίαιη αντίδραση απλά ενέπνευσαν τους vapers να καταλήξουν σε ένα ευφυές και πολιτισμένο τρόπο ελκύοντας τις ρυθμιστικές αρχές ευαισθητοποιώντας για το χάλι τους.

Μέσα σε λίγες μέρες οι ατμιστές κατάφεραν να συγκεντρώσουν 9.000€ ($ 9.750) για να εκτυπώσουν 1.000 από τα πλέον συναφή μηνύματα που αποστάλθηκαν στο blog του υπουργού σε ένα βιβλίο και να το στείλουν σε αυτόν καθώς και σε άλλους σημαντικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου François Hollande και του πρωθυπουργού Manuel Valls. Με τίτλο 1.000 Μηνύματα Pour la Vape (1.000 Μηνύματα ατμίσματος) το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και μπορεί να αγοραστεί σε έντυπη μορφή για 5 €.