Ηλεκτρονικό τσιγάρο και οι αλήθειες

Ηλεκτρονικό τσιγάρο και οι αλήθειες

Σας μεταφέρω κάποια στοιχεία για τις αλήθειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που δημοσίευσε επίσημα η μεγάλη βρετανία.

Ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Αγγλίας

Ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Αγγλίας έχει κυκλοφορήσει μια νέα μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και είναι ίσως η πιο ειλικρινής και λογική ανάλυση των μέχρι τώρα ευρημάτων για τις επιπτώσεις στην υγεία. Η μελέτη δεν ερευνά μόνο τα οφέλη, τους κινδύνους, της έλλειψης των ηλεκτρονικών τσιγάρων από την χρήση, αλλά διαψεύδει άμεσα την παραπλανητική και συχνά  προδήλως εσφαλμένη πληροφορία που δημοσιεύουν οι εκδότες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το πλήρες κείμενο είναι 113 σελίδες και πρόκειται για μία ενημερωμένη έκδοση αποδείξεων που είναι διαθέσιμη για download στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η σύνοψη που ακολουθεί προέρχεται απευθείας από τα βασικά μηνύματα που μεταφέρουν μέσα από αυτό.

Επίσημα στοιχεία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

1. Οι καπνιστές που έχουν δοκιμάσει άλλες μεθόδους διακοπής καπνίσματος χωρίς επιτυχία, μπορούσαν να ενθαρρυνθούν δοκιμάζοντας τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να σταματήσουν το κάπνισμα, θα πρέπει να υποστηρίξουμαι τους ατμιστές που χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο, προσφέροντάς τους συμπεριφορά υποστήριξης.

Είναι απλά ανεξιχνίαστη αιτία για μένα, διότι ορισμένοι ιατροί προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, όταν αυτό που οφείλουν να κάνουν είναι να μοιράζουν έγκυρες πληροφορίες σε κάθε καπνιστή που θέλει να δοκιμάσει ένα. e-cig για καλύτερη ενίσχυση διακοπή του καπνίσματος. κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζωταν ως τέτοιο αλλά δυστυχώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

2. Ενθάρρυνση καπνιστών που δεν θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα, να μεταβούν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο συμβάλλοντας στη μείωση του καπνίσματος, που σχετίζεται έμμεσα με το θάνατο ή την υγεία.

Δεν χρειάζεται μυαλό για να κατανοήσουμε που αποσκοπεί αυτή η κίνηση, Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εξαλείφουν τα περισσότερα από τα επιβλαβή συστατικά και χημικές ουσίες που βρίσκονται στα τσιγάρα.

3. Υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι τα Η.Τ υπονομεύουν τη μακροπρόθεσμη μείωση του καπνίσματος στους ενήλικες και τους νέους. Παρά τον κάποιο πειραματισμό μεταξύ χρηστών,   είναι αρκετοί αυτοί που δεν δοκίμασαν ποτέ.

Μπορώ να μιλήσω για αυτό προσωπικά. Δεν είχα καμία πρόθεση να παρατήσω το παραδοσιακό τσιγάρο κάπνιζα 2 πακέτα την ημέρα. Όταν όμως πήρα το πρώτο μου ηλεκτρονικό τσιγάρο (το αγόρασα μόνο για εκείνες τις φορές που είχα μπουχτίσει να καπνίζω) μέσα σε μια εβδομάδα διακόψει τελείως την προηγούμενή μου συνήθεια.

4. Όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τον προορισμό του, δεν εκτίθενται οι χρήστες σε κίνδυνο δηλητηρίασης  από νικοτίνη ή υγρά αναπλήρωσης τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε ασφαλές μέρος μακριά από τα παιδιά.. Εφόσον η ακρίβεια του περιεχομένου νικοτίνης φέρει σαφής ένδειξη   δεν τίθενται σημαντικές ανησυχίες.

5. Υπήρξε μια γενική στροφή προς την ανακριβή αντίληψη του Η.Τ ότι είναι τόσο επιβλαβές όσο και τα τσιγάρα τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με την τρέχουσα εκτίμηση των εμπειρογνωμόνων που πιστεύουν ότι όσοι χρησιμοποιούν Η.Τ  είναι περίπου 95% πιο ασφαλές από το κάπνισμα.

6. Παράλληλα με την προστασία των παιδιών από το άτμισμα και την εξασφάλιση των προϊόντων στην αγορά, είναι εξίσου ασφαλές και αποτελεσματικό, με όσο το δυνατόν σαφέστερους σημαντικούς στόχους, σχεδιάζοντας νέους κανονισμούς επί του παρόντος, που θα πρέπει επίσης να μεγιστοποιήσουν την ευκαιρία για τη δημόσια υγεία.