Εξέταση μπαταρίας Samsung INR18650-25R 3.6V 2500mAh

Εξέταση μπαταρίας Samsung INR18650-25R 3.6V 2500mAh

Θα εξετάσουμε την μπαταρία Samsung INR18650-25R 3.6V 2500mAh (blue) η οποία χρησιμεύει για λειτουργία συσκευής του mod.

Θα σας μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια, έχω αγοράσει κατά καιρούς πάμπολλες μπαταρίες τύπου 18650, πλέον γνωρίζω εκ των προτέρων την χρηστικότητα στην οποία μπορεί να ανταπεξέλθει η κάθε μία, συν ότι στο παρελθόν είχα πέσει θύμα απομιμήσεων από παραγγελίας μέσω διαδικτύου, οι απατεώνες έχουν καταφέρει να κάνουν πιστά αντίγραφα 1 προς 1 σε σπάνιες περιπτώσεις, που μπορεί να ξεγελάσουν ακόμη και ένα έμπειρο πριν την αποκτήσει.

Η τιμή της από φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, το τονίζω διότι η πιθανότητα να πέσεις πάνω σε ένα μαϊμού προϊόν πληρώνοντας για γνήσιο είναι 50%, ακόμη και οι ίδιοι οι πωλητές πέφτουν στην παγίδα.

Στην κατηγορία της βρίσκεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά εμένα προσωπικά δεν με ικανοποιεί, τι χρησιμοποιώ συνήθως σαν εφεδρική όταν ξεμένω από τις πρωτεύοντες, δεν θα αναφέρω μάρκα για ευνόητους λόγους και δεν είναι η στιγμή στο παρόν άρθρο να αναλύσουμε άλλες μάρκες.
΄

Samsung INR18650 εμπρός πλευρά κουτιού

Έχει σωστή συμπεριφορά σε πολλά watt;

Η προσωπική μου γνώμη είναι οι εξής: άλλωστε είναι κοινά αποδεκτό πώς άνω των 20 watt δεν αποδίδει τα μέγιστα και ας έχουμε την καλύτερη συσκευή στο άτμισμα, τίθεται θέμα συνεχόμενης ροής στην οποία δεν συμπεριφέρεται άψογα, τουναντίον περισσότερο μειονεκτικά.

Αν για παράδειγμα επιθυμούμε να δουλέψουμε το μοντάκι στα 40 βατ με πνευμονικές εισπνοές σε τακτά χρονικά διαστήματα, η ανταπόκριση της μάλλον θα σας απογοητεύσει. Εάν όμως κυμαίνεσται ανάμεσα στα 10-18 βατ δίχως πολλές απαιτήσεις, στέκεται μία χαρά. Για ένα περίεργο λόγο ο κόσμος κολλάει στα 2500mah, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι ουσιώδες και δεν πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί, αλλά στα αμπέρ.

Samsung INR18650 πίσω πλευρά κουτιού

Προειδοποίηση: Μην χρησιμοποιείτε την μπαταρία όταν βρίσκεται η αντίσταση κάτω από 0,2ohm.
Αν παρατηρήσετε ότι ζεσταίνεται παραπάνω από το φυσιολογικό σταματήστε αμέσως να τη χρησιμοποιείτε.
Κατά την φόρτιση δεν αφήνουμε τα μάτια μας από πάνω της.

Προδιαγραφές.

Χωρητικότητα μπαταρίας: 2500 mah

Χημεία: Li-Ion λιθίου.

Χαρακτηριστικό: Επαναφορτιζόμενη.

Τύπος: 18650.

Μέγιστη τάση: 4.2 V

Ελάχιστη τάση: 2.5 V.

Μετρημένη ηλεκτρική τάση: 3.6 V.