Εναλλακτικές λύσεις διακοπής του καπνίσματος

Εναλλακτικές λύσεις διακοπής του καπνίσματος

Θα μελετήσουμε τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις που διατίθενται για την διακοπή καπνίσματος,  και τι γνώμη έχω σχηματίσει περί αυτού.

Αν εξερευνήσουμε όλες τις διαθέσιμες μεθόδους που κυκλοφορούν στο εμπόριο για την αντικατάσταση του συμβατικού τσιγάρου, μάλλον θα βρεθούμε προ εκπλήξεωςμ αν και δεκαετίες τώρα διανέμονται στην αγορά, η αποτελεσματικότητά τους θεωρείται ελλιπής έως ανίκανες να διαμορφώσουν μία εποικοδομητική θεραπεία απομάκρυνσης της κακής συνήθειας που ταλανίζει εκατομμύρια κόσμου στην Ελλάδα,

Ας τα πάρουμε ένα-ένα αναλύοντας τα με αντικειμενική ματιά χωρίς να είμαστε προκατειλημμένοι.

Τα αυτοκόλλητα επιθέματα νικοτίνης

Τα αυτοκόλλητα επιθέματα νικοτίνης για το δέρμα, έχουν την ιδιότητα άμεσης απορρόφησης από τον οργανισμό μας, αλλά αυτό που παρατηρούμε είναι ότι υστερούν, επειδή δίνουν άμεσα την ποσότητα και όχι σταδιακά ώστε να διαρκέσει, στην αρχή αισθάνεσαι ότι μπουκώνεις με διάφορα περίεργα συναισθήματα να γυροβολούν στο μυαλό.

Επειδή έχω μελετήσει το θέμα ώστε να έχω μία εμπεριστατωμένη άποψη, έψαξα στο διαδίκτυο να βρω διάφορους ανθρώπους που έκαναν χρήση του προϊόντος, ρωτώντας τους εν τέλει αν έμειναν ικανοποιημένοι, δυστυχώς υπήρχε μία δυσανασχέτηση γιατί μου απάντησαν πως ήταν πεταμένα λεφτά και απαιτούσε μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να φανούν τα πρώτα σημάδια επιτυχίας αλλά μέχρι τότε θα είχαμε δαπανήσει αρκετά έξοδα.

Ατμιστικά είδη Η.Τ

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μηχανισμούς των συσκευών ηλεκτρονικού τσιγάρου, διαπιστώνουμε ότι αρκετές από αυτές είναι ακατάλληλες προς χρήση, επειδή δεν πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να διασφαλίσουν την άρτια πορεία χρήσης, κάνοντας το μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε αντίθεση με άλλες μεθόδους που αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Η αλήθεια είναι πως όντας εγώ χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου εδώ και πολλά χρόνια οφείλω να ομολογήσω πως με βοήθησε να διακόψω παντελώς το κάπνισμα αλλά όχι την νικοτίνη, έχει δραστική λειτουργία και ωφελεί τα μέγιστα για την αποστασιοποίηση του καπνίσματος, μιλώντας με απόλυτη ειλικρίνεια σας αναφέρω πως δεν θα το άλλαζα με τίποτα.

Οι τσίχλες νικοτίνης.

Πριν πολλά χρόνια είχα δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο με τις τσίχλες νικοτίνης ενώ ήμουν ακόμη καπνιστής, ταλαιπωρήθηκα αρκετά και η εμπειρία που αποκόμισα ήταν χείριστη, τα είχα αγοράσει τότε από ένα φαρμακείο και θυμάμαι ο φαρμακοποιός δεν με είχε ενημερώσει καθόλου, ούτε καν για τις στοιχειώδες απαραίτητες προφυλάξεις. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Εντυπώσεις.

Η ανασκόπηση αυτού του άρθρου έχει ως σκοπό να αναδείξει όλες τις παράπλευρες πτυχές συνοψίζοντας τις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διακοπής του καπνίσματος.

Οι επιβλαβείς επιπτώσεις των τσιγάρων και η έκθεση ανθρώπων σε αυτό, σχετικά με τις ρυπογόνες εκπομπές αερίων που διανέμουν στην ατμόσφαιρα, στο κλειστό περιβάλλον που συνυπάρχουν διάφορες ψυχές αναπνέοντας δίχως την θέλησή τους, είναι ότι χειρότερο.