Ποια η εμπειρία σας από το άτμισμα;

Ποια η εμπειρία σας από το άτμισμα;

Ποια η εμπειρία σας από το άτμισμα; Tι οφέλη αποκομίσατε σε αντίθεση με το κάπνισμα. Εάν διαπιστώσετε ότι έχει βελτιωθεί η υγεία σας προς το καλύτερο από το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ανοίγω αυτό το θέμα διότι θέλω να δω ποια είναι η πραγματική σας άποψη όσον αφορά την  ατμισμτική σας εμπειρία, αφήνοντας σχόλια κάτω από το άρθρο ώστε να συζητήσουμε τις πτυχές στις οποίες πρέπει να επισημανθούν, λέγοντας ο καθένας την προσωπική του άποψη.

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε, δεκτές είναι όλες οι γνώμες, αν φιλοσοφήσουμε το ζήτημα,  το παρόν γραπτό θα μείνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, διαβάζοντας πώς αντιμετώπιζαν οι παλαιότεροι το ηλεκτρονικό τσιγάρο στα γεννοφάσκια του. Μην αγνοούμε πως πρόκειται για νέα εφεύρεση, η οποία έχει 10 χρόνια στο ενεργητικό της περίπου, ο κόσμος ακόμα είναι επιφυλακτικός έως διστακτικός με άπειρες αρνητικές σκέψεις.

Το 80% των καπνιστών, ίσως και παραπάνω, να μην έχει δοκιμάσει καν ώστε να έχει πλήρη εικόνα, για να μπορεί να εκφέρει αρνητικοί, θετικοί ή ουδέτερη άποψη. θέλω να έχετε κατά νου πως εγώ δεν ευαγγελίζομαι το άτμισμα και δεν έχω καμία διάθεση να είμαι ο ιεραπόστολος του είδους, μέσα από αυτόν τον ιστότοπο λέω μόνο αλήθειες και δεν κρύβω σκοπιμότητες, κάνοντας χατίρια των εταιρειών ούτως ώστε να γίνω το χαμένο τους παιδί.

Όσοι γνωρίζουν την πορεία μου, μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν ανήκω σε κανένα σύνολο, και ότι πάντα είμαι με τους αδύνατους καταναλωτές με όποιο κόστος έχει αυτό στη διαδρομή μου.
Είμαι από αυτούς που έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, αποκτώντας πάμπολλες συσκευές, αξεσουάρ, ατμοποιητές και ότι σχετίζεται με το αντικείμενο, διότι πάντα το έβλεπα σαν χόμπι, απλά αναλογιστείτε πόσα χρήματα έδινα στο κάπνισμα (2-3 πακέτα ημερησίως), αθροίζοντας το ποσό σίγουρα δεν έχω σπαταλήσει παραπάνω έξοδα από την προηγούμενη μου συνήθεια.

Τα οφέλη υγείας που αποκόμισα.

Θέλω να αναδείξω αυτό το σημείο, κυρίως γιατί είναι η αληθινή οπτική γωνία που ορισμένοι άθελά τους την αγνοούν ή τελικά μήπως δεν βλέπουν μπροστά τους. Ξεκαθαρίζοντας πως από την πρώτη εβδομάδα το αναπνευστικό μας σύστημα αρχίζει και ανακτά το χαμένο έδαφος που είχε απωλέσει στο κάπνισμα, οι χημικές ουσίες που το συνόδευαν πλέον δεν υπάρχουν στο άτμισμα, το οποίο για ευνόητους λόγους έγινε εξαιρετικά εθιστικό τα τελευταία χρόνια για να αυξήσουν τις πωλήσεις οι πολυεθνικές.

Η επιβάρυνση του συμβατικού τσιγάρου ως προς την υγεία μου, την διαπίστωσα αφότου το διέκοψα πλήρως και εισήλθα αυτόματα στον χώρο του ηλεκτρονικού. ασχολούμαι χρόνια με τη γυμναστική (Fitness) νιώθοντας ένα ασήκωτο βάρος διαρκώς να με τραβούσε πίσω, η προοπτική που απόκτησα με την πάροδο των ετών είναι τελείως διαφορετική, μυρίζω τσιγάρο και αηδιάζω κυριολεκτικά, ούτε βρωμάνε τα ρούχα μου από την κακοσμία του καπνού, ούτε κιτρινιασμένα χέρια και αρκετά αλλά, μόνο όσοι το βίωσαν γνωρίζουν το ψυχικό σθένος που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις μία τέτοια επίπονη κατάσταση.

Οι αλήθειες.

Δεν μπόρεσα να διακόψω τη νικοτίνη, το λέω μετά λόγου γνώσεως, διότι μερικοί καυχιούνται πώς ξεπέρασαν αυτό το στάδιο, ενημερώνω το αναγνωστικό κοινό, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά, πως δεν έχω δει ακόμη τεκμηριωμένα κάποιον να έχει διακόψει το άτμισμα ή τουλάχιστον δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου, κι αν όντως συμβαίνει, τότε πέφτω από τα σύννεφα.

Η διαδικασία κατάργησης νικοτίνης από τον οργανισμό είναι τόσο επίπονη που ειλικρινά δεν είχα το σθένος να τα καταφέρω, οπότε αν οποιοσδήποτε κατάφερε ετούτη την επίτευξη, παρακαλώ να το αναφέρει στα σχόλια σαν παράδειγμα προς μίμηση.