Αρνούμαι κατηγορηματικά να συμμετέχω στο τσίρκο

Αρνούμαι κατηγορηματικά να συμμετέχω στο τσίρκο

Αρνούμαι κατηγορηματικά να συμμετέχω στο τσίρκο που ονομάζεται εμπειρία, ώστε με αυτόν τον τρόπο να επιδεικνύω τις δήθεν υπέρ ικανότητές μου, χάριν εντυπωσιασμού.

Λαμβάνω τον τελευταίο καιρό μηνύματα από ανθρώπους που μόλις έχουν εισέλθει στο χώρο μας, και απευθύνονται σε μένα για κάποιες συμβουλές λόγω εμπειρίας, να τους προσανατολίσω σε τεχνικά θέματα που απαιτεί λεπτό χειρισμό για αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

Είχα γράψει σε ένα άρθρο μου, τελικά πρέπει να αποθαρρύνουμε τους νεοφερμένους στο άτμισμα, πιστεύω πως η γνώση πρέπει να μεταδίδεται ανιδιοτελώς και χωρίς έπαρση από τους παλαιότερους στο είδος, ούτως ώστε κάποια στιγμή η Ελληνική ατμιστική κοινότητα να αποκτήσει ένα κύρος και κάποια εμβέλεια που θα αναγνωριστεί παγκόσμιος ως επιτυχημένη.

Λειτουργούμε σαν σκορποχώρι, οι βετεράνοι ατμιστές έχουν βαρύνει και δεν μπορείς να τους μιλήσεις εύκολα, αν τους ρωτήσεις πώς να φτιάξω μία αντίσταση και τυγχάνει να είσαι αρχάριος, η πιθανή απάντηση που θα λάβεις είναι, ακόμη δεν μπήκες στο ηλεκτρονικό τσιγάρο θέλεις να κάνεις και φιγούρες, τρομάρα σου.

Εδώ τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα, πότε κάποιος είναι έτοιμος ούτως ώστε να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο ικανοτήτων, ποιος θα το κρίνει αυτό: Άν ο συγκεκριμένος χρήστης που θέλει να προσπαθήσει νέα πράγματα ζει σε ένα απομονωμένο χωριό και δεν έχει την ευκαιρία να συναναστραφεί με ομοϊδεάτες ή ακόμη χειρότερα δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για να αποκτήσει κάποιος βασικές γνώσεις απο πληροφορίες στα ελληνικά.

Ένα συνετό μυαλό, σίγουρα δεν θα ήταν διαθέσιμο να μπει σε μπελάδες από συμβουλές που πρόσφερε και ο νέος επιχείρησε να επιτύχει αλλα κατέληξε σε φιάσκο. Έχω βιώσει παρόμοιες καταστάσεις και ομολογώ πως έχω έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ πήγα να βοηθήσω βρέθηκα και χρεωμένος (Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι).

Το πρόβλημα αρχίζει και υφίσταται από τη στιγμή που δεν υπάρχει μία μη κερδοσκοπική οργάνωση για να βάλει σε μία τάξη τα ασυμμάζευτα, αν ο καθένας αρχίζει και λέει ότι ασυναρτησία του κατεβει, για να ηγηθεί μιας προσπάθειας, ε τότε φυσιολογικά αυτό μας αξίζει σαν νοοτροπία, οι αρνητικές συμπεριφορές που ως επί το πλείστον είναι προκατειλημμένες, εν τη γενέσει τους μάλλον θα έχουν άδοξο τέλος, όσο αισιόδοξοι κι αν είμαστε.

Η ιδιοτροπία του ζητήματος έγκειται στο ότι υπάρχουν διαφορετικές γνώμες, το σωστό είναι υποκειμενικό, δεν είμαστε σε θέση να διεξάγουμε μία συζήτηση που θα είναι εποικοδομητική, κρατήστε ένα παράδειγμα: εάν η γενιά μας αφήσει ένα έργο ουσιώδες στην καινούρια, η γνώση που θα μεταλαμπαδευτεί θα είναι καταρτισμένη με γερά θεμέλια, αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλα γίνονται για το θεαθήναι, πώς θα πάρουμε παραπάνω λάικ και θεάσεις στο youtube, χωρίς να υπονοώ τίποτα και να φωτογραφίζω πρόσωπα, οι έλληνες youtubers σε σχέση με τους ξένους κάνουν καλή δουλειά.

Ένα αγαπημένο μου φθέγμα λέει: Ο ήλιος λάμπει και ας υπάρχουν σύννεφα.