Αναξιόπιστα τα κινεζικά προϊόντα

Αναξιόπιστα τα κινεζικά προϊόντα

Αναξιόπιστα τα κινεζικά προϊόντα, έρχονται να επαληθεύσουν τις κακές φημολογίες που εξαπολύουν οι κασσάνδρες και όχι άδικα θα ήθελα να προσθέσω.

Αυτό το πράγμα που διαπράττουν συνεχώς οι κινέζοι είναι αδιανόητο, δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους, κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να καταστούν αναξιόπιστοι χωρίς να ενδιαφέρονται για το επιχειρηματικό τους μέλλον, με λίγα λόγια, εδώ γίνεται της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδήρουν κιγκλίδωμα. θεός φυλάξοι απ’ αυτούς τους απροσάρμοστους.

Ένας φίλος μου λέει χαριτολογώντας, εάν θέλεις να αυτοκτονήσεις αναίτια και σε χρόνο ντε τε, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσει κινέζο, το κακό με αυτούς δεν είναι ότι κάνουν τον κινέζο, είναι κιόλας.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής, επειδή επενδυτικά έχουν φτιάξει μία παγκόσμια αυτοκρατορία, που είναι αδύνατο να ανταγωνιστεί κάποιος αντίπαλος στο οικονομικό κομμάτι του θέματος, με ελκυστικά χαμηλότερες τιμές από τους υπόλοιπους, επιδιώκουν να αποκτήσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας που αναλογεί στο εμπόριο, θεωρητικά το κατάφεραν, πρακτικά όμως έχουν να ανταγωνιστούν τον κακό τους εαυτό.

Τα προϊόντα τους χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, έτσι δικαιολογείται και το χαμηλό κόστος που πωλούν τις κατασκευές τους, βέβαια δεν πρέπει να τους ρίξουμε όλους στο ίδιο καζάνι, διότι υπάρχουν αξιόλογες μάρκες που ενεργούν με κριτήριο το ποιοτικό σκέλος, είναι ελάχιστοι μεν, καταφερτζήδες δε. λέει μία παροιμία καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.

Μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως αν δεν υπήρχε ζήτηση για τα προϊόντα τους, δεν θα υπήρχε και προσφορά, αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος επιλέγει συνειδητά να αγοράζει με γνώμονα την χαμηλή τιμή και ας ανατιναχτεί το σπίτι του από πρόκληση δυσλειτουργίας μιας συσκευής, το οποίο είναι συχνό φαινόμενο και εντοπίζεται σε βραχυκυκλώματα από σφάλμα του κατασκευαστή.

Επειδή ο χάρτης του εμπορίου έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία έτη, εξαιτίας των φθηνών εργατικών χεριών και λόγο κοστολόγησης που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όλες οι επώνυμες μάρκες από κινητά τηλέφωνα, αξεσουάρ, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικές πλακέτες και σχεδόν τα περισσότερα είδη κατασκευάζονται στην κίνα.

Για παράδειγμα το iphone, έχει την εντύπωση ο κόσμος ότι είναι αμερικανικό, αυτό ισχύει μόνο στα χαρτιά και όχι στην πράξη, διότι φτιάχνεται εξολοκλήρου στους κιτρινιάρηδες. το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ενώ όλες οι εμπορικές μάρκες μετακομίζουν στην άπω ανατολή, αυτοί μεταναστεύουν στην δύση ενώ εκεί έχει αρκετή ζήτηση για εργασία.

Διάφορα δημοσιεύματα από αξιόπιστες πηγές κατά το παρελθόν αναφέρουν πώς συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες και ομοιάζουν με αυτές των δούλων, δυστυχώς το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι το κλίμα δεν φαίνεται να άλλαξε και εξακολουθεί να κακομεταχειρίζονται τα αφεντικά τους εργαζόμενους, έναντι πινακίου φακής.

Το κεφάλαιο εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο κόσμος βρίσκεται σε δυστυχία και δεν τους απομένουν άλλες επιλογές από το να πάνε να εργαστούν σε αυτούς, ο οργανισμός ηνωμένων εθνών έχει κάνει αρκετές φορές διάβημα ώστε να επανέλθουν στην τάξη, αλλά η κυβέρνηση της λαικής δημοκρατίας της κίνας δείχνει φανερά να αγνοεί οποιεσδήποτε παρατηρήσεις προέρχονται από τη δύση, διότι θίγονται τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Είναι ξεκάθαρο πως η αυτοκρατορία τους επεκτείνεται και στο στρατιωτικό σκέλος,  έχουν δημιουργήσει υπερσύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής, επιδεικνύοντας στους αντιπάλους περισσότερο για εκφοβισμό ώστε να συνετιστούν σε ενδεχόμενη αντιπαράθεση μεταξύ τους. δεν παραλείπουν να κάνουν αισθητή την παρουσία της όποτε αυτό καταστεί δυνατό, για να έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση κλιμάκωσης.

Έχουν αξιόλογη παρουσία στον τομέα της αεροναυπηγικής στο διάστημα, στέλνοντας επανδρωμένα διαστημόπλοια έξω από τη γη για ερευνητικούς λόγους, συν ότι έχουν στείλει πάρα πολλούς δορυφόρους για τεχνολογικούς σκοπούς ή και στρατιωτικούς για κατασκοπεία.

Στον παγκόσμιο χάρτη με τις εξελισσόμενες χώρες σύμφωνα με τις εφευρέσεις τεχνολογιών, βρίσκονται στην τρίτη θέση, για να καταλάβετε το μέγεθος, η ελλάδα είναι στην εικοστή όγδοη και η ηνωμένες πολιτείες αμερικής είναι στην πέμπτη.