Η αληθινή πρόκληση για τους ανθρώπους

Η αληθινή πρόκληση για τους ανθρώπους

Η αληθινή πρόκληση για τους ανθρώπους είναι να αποφευχθούν οι συνέπειες στους μη καπνίζοντες που δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν αμαρτίες αλλονών.

Οι ζημίες που προκαλούνται από τον κάπμισμα μπορεί να αποφευχθούν μόνο με 2 τρόπους: πρώτον με την άμεση διακοπή του και δεύτερο με την προστασία των παθητικών από την έκθεση στον καπνό του περιβάλλοντος. Η έκθεση στο σπίτι και στο χώρο εργασίας είναι το πιο σημαντικό  ζήτημα που ταλανίζει την κοινωνία μας έως τώρα. όμως το 2007 με την σύμβαση πλαισίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας για τον έλεγχο του καπνού έχει θέσει βασικούς κανόνες για την προστασία της υγείας, διερωτόμαστε όμως κατά πόσο θα εφαρμοστούν στην πλειονότητά τους.

Αν και διάφορες χώρες έχουν επικυρώσει τη σύμβαση αυτή, ελάχιστα πράγματα έχουν εφαρμοστεί στην πράξη, δεδομένου ότι τα τυποποιημένα συστήματα εξαερισμού δεν μπορούν να εξαλείψουν τα τοξικά συστατικά καπνού σε κλειστούς χώρους, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί ο κίνδυνος του παθητικού καπνίσματος είναι να απαγορεύθει άρδην η χρήση.

Είναι πολύ δύσκολο να ρυθμιστεί η ποιότητα του αέρα στο σπίτι και ο μόνος τρόπος για να ελέγχετε το παθητικό κάπνισμα στο πλαίσιο αυτό είναι μέσω της εκπαίδευσης, βοηθώντας τους καπνιστές να εγκαταλείψουν τη συνήθεια.

Στο χώρο εργασίας και στο δημόσιο, η νομοθεσία περιορίζει αποτελεσματικά τη χρήση, έτσι ώστε να προστατεύσει την υγεία των ανθρώπων,  βρισκόμενοι αντιμέτωποι με ένα κίνδυνο που δεν  επέλεξαν να αντιμετωπίσουν. Επιπλέον οι νόμοι ευνοούν μια αλλαγή στην αντίληψη παραπλανητικής μεθόδου, ότι δήθεν το κάπνισμα είναι μια κοινωνική συνήθεια και σαφώς βλέποντας το ως ένα είδος εθισμού με σοβαρές συνέπειες για αυτούς και όσους ζουν μαζί τους.