Αγωγές εκατομμυρίων δολαρίων δέχθηκε

Αγωγές εκατομμυρίων δολαρίων δέχθηκε

Αγωγές εκατομμυρίων δολαρίων δέχθηκε η εταιρεία υγρών αναπλήρωσης Five Pawns για σκόπιμη παραπλάνηση.

Μια ομάδα αποτελούμενη από τρεις χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων έχουν καταθέσει πρόσφατα μήνυση εναντίον της κατασκευάστριας εταιρείας e-liquids Five Pawns για παραπλάνηση πελατών της, σχετικά με την παρουσία γνωστών επικίνδυνων αρωματικών ύλων στα προϊόντα της.

Οι ενάγοντες Duane Robert Greene, Shawn Randall Thomas και James Hirtzel υποστηρίζουν ότι εν λόγω εταιρεία διαφήμιζε σκόπιμα ότι τα υγρά της δεν περιέχουν τις ουσίες διακετύλιο (DA) και ακετυλό-προπιονύλιο (AP), παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών έδειξαν το αντίθετο.

Η εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια βασίζεται σε μία σειρά από πολυτελή υγρά, τα οποία ανέθεσε σε δοκιμή των προϊόντων της το Μάιο του 2014, αλλά δεν αποδέσμευσε τα αποτελέσματα μέχρι τον Ιούλιο του 2015, έτσι ένας λιανοπωλητής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο πήρε την απόφαση  να κάνει τις δικές του εργαστηριακές δοκιμές σε ανεξάρτητο ινστιτούτο, ανακαλύπτοντας τις επικίνδυνες ουσίες που εμπεριείχαν, τις οποίες και δημοσίευσε.

Ενώ η εταιρεία μετά από τις δοκιμές μέσω διαταγής προβλέφθηκε η παύση τους, λόγω παραλείψεων, υποστήριξε ο ίδιος ότι ήταν δόλια και δημοσίευσαν δικές του δοκιμές αντ ‘αυτού.

Ενώ η μελέτη έδειξε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα ακετυλό προπιονύλιου, μια χημική ουσία σχεδόν ταυτόσημη με την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ουσία διακετύλιο που δίνει στα τρόφιμα και τα υγρά μια κρεμώδη και βουτυρώδη γεύση.

Τα eliquids της Five Pawns είχαν επίπεδα ΑΡ 627,7 μικρογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο, ενώ το εκτιμώμενο ποσό ασφαλείας εισπνεόμενο από το άτμίσμα είναι 137 μικρογραμμάρια ανά ημέρα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αμερικής

Αλλά το πιο ανησυχητικό πράγμα για τα μέλη της κοινότητας ατμίσματος, δεν ήταν η παρουσία του ακετυλό προπιονύλιο, αλλά το γεγονός ότι εταιρεία από καιρό υποστηρίζαν ότι τα υγρά της δεν περιέχουν καθόλου DA ή AP.

Έλεγαν στους ανθρώπους που αγοράζουν χονδρική από αυτούς και την εισαγωγή του προϊόντος από άλλες χώρες, ότι είχε δοκιμαστεί και ήταν απαλλαγμένο από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες.