5 χρόνια χωρίς να καπνίσω

5 χρόνια χωρίς να καπνίσω

5 χρόνια χωρίς να καπνίσω ούτε ένα τσιγάρο, νιώθω πραγματικά άλλος άνθρωπος χωρίς να νιώθω κανένα ψυχολογικό κενό.

Αν και ξεκίνησα από το 2009 το άτμισμα, μέχρι το 2011 έκανα ενδιάμεσα και κανένα πακέτο, η αλήθεια είναι πως τότε το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα, ούτως ώστε να καλύψει την όποια επιθυμία είχα για τον καπνό.

Στην μετέπειτα πορεία μου, σημείο ορόσημο ήταν μία καταπληκτική συσκευή για τα δεδομένα της εποχής που μου διαφεύγει η μάρκα, άλλωστε ήταν παγκοσμίως άγνωστη, που την γνωρίζε μόνο ο κατασκευαστής, εγώ και ο πωλητής. Όμως απολάμβανα ικανοποίηση διότι είχα αυτοέλεγχο και ας μην έπαιρνα το μάξίμουμ αποδοτικά,

Έχω αγοράσει αυτά τα χρόνοα τόσες συσκευές, ατμοποιητές, mod, αξεσουάρ που αν τις είχα  μαζεμένες μπροστά μου αυτή τη στιγμή, θα υπήρχε ένα βουνό, τα έχω δώσει δώρο σε γνωστούς για να ανταλλάζουμε γνώμες περισσότερο, και λιγότερο γιατί μου ήταν χρήσιμες.

Ποια είναι η ουσία.

Μπαίνοντας στο ζουμί της υπόθεσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι δεν έχω πιει αλκοόλ τα τελευταία 10 έτη (ούτε σταγόνα, είναι μεγάλος πειρασμός), ακολουθούσα έναν υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς ίχνος καταχρήσεων (πλην του καπνίσματος), δεν είχα μεγάλες ψυχολογικές διακυμάνσεις που θα τάραζαν ριζικά την καθημερινότητά μου, ημουν ενεργά γυμνασμένος έως τώρα και δεν θα σταματήσω νομίζω ποτέ.

Απέφευγα πάντοτε να συναναστρέφομαι όσο αυτό ήταν εφικτό με καπνιστές, για ένα περίεργο λόγο σου κάνουν πλύση εγκεφάλου, με ανόητα επιχειρήματα και επηρεάζουν αρνητικά την οπτική γωνία στην οποία βρίσκεσαι. Αν ο άλλος είναι ξεροκέφαλος, όχι απλά σου επιβάλει την γνώμη του αλλά θέλει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου, λίγο η προπαγάνδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λίγο η ημιμάθεια, φτάνοντας σε ένα σημείο να αναρωτιέσαι γιατί να είναι τρελός αυτός που διαφωνεί με τους πολλούς και να μην είναι τρελοί οι πολλοί που διαφωνούν με τον έναν.

Επειδή πάντα την ζώη την κρατούσα στα χέρια μου, και δεν είχα θέματα ανασφάλειας,  προορισμός μου ήταν να προχωρώ μπροστά εξοικειωμένος με τις δυσκολίες, κατέληξα χωρίς να καπνίζω πέντε χρόνια συνεχίζοντας το σερί και όπου με βγάλει.

Είμαι πραγματιστής.

Είμαι πραγματιστής βλέποντας την αλήθεια κατάματα, ομολογώ ότι δεν έχω σκοπό να κόψω το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η περιεκτικότητα νικοτίνης που ατμίζω είναι στα 0.3mg, έχω βάλει σκοπό να  το φτάσω στα 0mg, αλλά δεν είναι αρχικός στόχος μου προς το παρόν. Θεωρώ πως έχω τις δυνάμεις να ανταπεξέλθω σε μηδενικό επίπεδο, απλά είναι προτιμότερο πριν αρχίσω να προετοιμάσω το έδαφος της νέας μου επίτευξης.

Δεν είναι ακατόρθωτο το μηδέν.

Έχω ατμίσει 0mg μερικά διαστήματα, μιας εβδομάδας περίπου (το μεγαλύτερο), αλλά το είχα κάνει περισσότερο τελείως σαν δοκιμή και όχι ως στόχο, επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μου για το στερητικό σύνδρομο ελλείψεως εθισμού νικοτίνης, είχα περάσει την ελαφρότερη μορφή στέρησης λόγω του ότι δεν έπινα καφέ (τώρα πίνω αρκετούς).

Πρόκειται περί κατορθώματος να φτάσεις στο μηδέν mg παραμένοντας για πάντα εκεί, το λέω με όλη την ειλικρίνεια που με διακρίνει.