Υπερβολική κατανάλωση υγρών αναπλήρωσης ατμίσματος

ypervolikh-katanalosh-ygron-anaplhroshs-atmismatos

Θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό το άρθρο στην υπερβολική κατανάλωση υγρών αναπλήρωσης ατμίσματος στο ηλεκτρονικό τσιγάρο που διαπράττουν ορισμένοι χρήστες απρόσκοπτα, δίχως να αναλογιστούν τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η νικοτίνη στον οργανισμό τους.

Τα υγρά αναπλήρωσης δεν εμπεριέχουν ευεργετικές ιδιότητες, και σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι υγιεινά. Το τονίζω αυτό, επειδή μέσα από συνομιλίες που έχω κατά καιρούς με διάφορους συνατμιστές μου εξηγούν την αλόγιστη κατασπατάληση, κυρίως στους επισκευάσιμους ατμοποιητές σε καθημερινή βάση και σε μακρά διάρκεια.

Επικινδυνότητα μεγάλης ποσότητας στο άτμισμα.

Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι παν μέτρον άριστον. Καταρχάς οφείλουμε να γνωρίζουμε τι ποσότητα καταναλώνουμε ημερησίως / εβδομαδιαία και αν είναι εφικτό να έχουμε ένα αρχείο καταγραφής δεδομένων.

Το αρχείο αυτό θα μας φανεί χρήσιμο στην πορεία ώστε να μην ξεπερνάμε επ ουδενί την ημερήσια δοσολογία που συνιστά ο γιατρός μας.
Η μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να αποφέρει ακόμη και θάνατο σε ορισμένους ανθρώπους, γιατί μην αγνοούμε ότι η νικοτίνη είναι δηλητήριο. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθήσουμε ευλαβικά και να μην παρεκκλίνουμε της πορείας μας αψηφώντας τους κινδύνους που ενέχουν.

Επισκευάσιμοι ατμοποιητές ένα μέρος του κακού.

Οι επισκευάσιμοι ατμοποιητές στην πλειονότητα έχουν την ιδιότητα να ξοδεύουν πολύ μεγάλο αριθμό ml, σε συνάρτηση με τέρμα ανοιχτό αέρα εισαγωγής αποδίδουν τα μέγιστα στην παραγωγή ατμού, ώστε να απολαύσει ο χρήστης το ανώτατο όριο ικανοποίησης αντικαθιστώντας εν μέρει την έλλειψη καπνίσματος.

Θα συμβούλευα κυρίως στους αρχάριους να μην έχουν τελείως ανοιχτό τον αέρα, τοποθετώντας τον δείκτη κάπου στη μέση, ελέγχοντας πλήρως της λειτουργίες επιβαρύνοντας τον εαυτό μας το ελάχιστο δυνατό.

Ο ρόλος της ποσόστωσης νικοτίνης στα υγρά.

Για να είμαστε ειλικρινής, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το ποσοστό νικοτίνης που περιέχουν τα υγρά αναπλήρωσης, δηλαδή αν για παράδειγμα ατμίζουμε 1,8 mg δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα 5 ml ημερησίως, πέρα από εκεί κάνουμε κατάχρηση εν γνώση μας, υποβαθμίζοντας το γεγονός ακούγοντας το νούμερο 5 ml σαν μέτριο, αλλά αδιαφορούμε για την υψηλή περιεκτικότητα.
Η ταχεία απορρόφηση από τον οργανισμό μας είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.

Τα νούμερα που προανέφερα στο επάνω μέρος είναι ενδεικτικά, η πραγματική συνιστώμενη κατανάλωση διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μην ξεχνάμε ότι ίσως μερικοί να έχουν ασθένειες που δεν γνωρίζουν και να είναι υπερευαίσθητοι σε λιγότερο νούμερο από το κανονικό.

Ο μόνος υπεύθυνος που μπορεί να δώσει τεκμηριωμένη συμβουλή λαμβάνοντας υπόψιν το ιατρικό μας παρελθόν (ιστορικό) είναι ο προσωπικός μας ιατρός.

Μερικά συμπτώματα που ενδέχεται να εμφανίζουν τη μεγάλη πρόσληψη νικοτίνης είναι ο εμετός,  η ναυτία, πονοκέφαλος, επιληπτική κρίση ή ακόμα και κώμα σε ελάχιστες περιπτώσεις.