Tips στήσιμο αντίστασης coil

tips-stisimo-antistasis-coil

Σήμερα θα εξετάσουμε το σωστό στήσιμο μιας αντίστασης στους επισκευάσιμους ατμοποιητές με διάφορες επισημάνσεις (tips), ούτως ώστε να αποφύγουμε ανορθόδοξες καταστάσεις που μπορεί να μας οδηγήσουν στη χείριστη εμπειρία από πλευράς χρήστη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να κατασκευάσουμε μία αντίσταση, όμως εγώ προτείνω πριν καταλήξουμε σε ένα είδος να έχουμε πειραματιστεί με όσο το δυνατόν ελάχιστη επικινδυνότητα για τις συσκευές μας, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος βραχυκυκλώματος του mod.

Εφόσον δε διαθέτουμε εργαλείο περιτύλιξης σύρματος, οποίο είναι χρήσιμο κατά την προσωπική μου άποψη προς όλους τους ατμιστές, θα ακολουθήσουμε τον συμβατό και πατροπαράδοτο τρόπο, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία χωρίς να μπλέκουμε σε άσκοπους μπελάδες.

Μην σας προβληματίζει το γεγονός ότι μπορεί να χαραμίσουμε σύρμα, οργανικό βαμβάκι, φυτίλι ή οποιαδήποτε άλλη αναλώσιμη ύλη εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στην τελετουργία στησίματος ενός coil, οι τιμές δεν είναι ιδιαίτερα εξωφρενικές, οπότε δεν απαιτείται να επιστήσουμε την προσοχή μας συγκεκριμένα στο μικρό κόστος που μπορεί να μας στοιχίσει, γιατί αλλιώς θα χάσουμε την φαιά ουσία.

Μερικά tips στησίματος ενός coil.

  • Αν διαθέτετε την οικονομική ευχέρεια αγοράστε kuro coils jig επειδή, σου δίνει ακριβείς μετρήσεις εύχρηστα, είναι το προϊόν που θα σας συνοδεύει στην ατμιστική σας πορεία συνεχώς και ακατάπαυστα.

 

  • Εάν δε διαθέτουμε το επάνω εργαλείο, επιλέγουμε μία βίδα, κατσαβίδι, αρίδα τρυπανιού ή οποιοδήποτε άλλο μέσο θα μας φανεί χρήσιμο στην μέτρηση διαμετρήματος για τύλιγμα σύρματος. Έχοντας έτσι την πραγματική επίγνωση του αριθμού, δεν θα προχωράμε στα τυφλά πληρώνοντας τη νύφη το μοντάκι.

 

  • Η εξοικείωση με συνεχόμενες επαναλήψεις είναι ο παράγοντας που θα μας αποφέρει την γνωσιακή μάθηση, τονίζω σε αυτό το σημείο ότι η τεχνική αποκτάτε μόνο με το πέρασμα των καιρών και όχι δια μαγείας λίγων ημερών.

 

  • Όταν τυλίγεται ένα coil δώστε έμφαση στην ομοιομορφία – ευθυγράμμιση, είναι το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας, να είσαστε προσεκτικοί κρατώντας γερά και σταθερά με το χέρι πάνω στο σύρμα.

 

  • Έπειτα τελειώνοντας με την τοποθέτηση, η διαδικασία αφαίρεσης συνιστάται να συμβαίνει με αργό ρυθμό χωρίς να αλλοιώσουμε την αντίσταση, διαφορετικά δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά μήπως διορθώσουμε την κακοτεχνία, η οποία βεβαίως θα είναι άχρηστη.

 

  • Το πολύ ψιλό σύρμα είναι αυτό που θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα, με την παραμικρή κίνηση παραμορφώνεται, σε αντίθεση με το χοντρό που είναι εξαιρετικά βολικό στέκοντας αγέρωχο με απροβλημάτιστη συμπεριφορά.

Επίλογος.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι να στήσουμε μία αντίσταση, οριζόντια – κάθετα – παράλληλα, dual coils – triple coils και άλλες πολλές, όμως πριν προχωρήσουμε σε αυτές θα πρέπει να στοχεύουμε μαθαίνοντας συγκεκριμένα κάθε μία ξεχωριστά αφιερώνοντας αρκετό ωφέλιμο ενεργό χρόνο.

Οι προχειρότητες είναι το αγκάθι του θέματος, οπωσδήποτε θα διακρίνεται μία ταλαιπωρία άνευ λόγου και αιτίας.